Київ. 20 травня. УНІАН. Народний комітет захисту України готує до 100 днів перебування на посаді Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА “чорну книгу” дій влади.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив представник комітету Володимир ЦИБУЛЬКО.

“Незабаром буде 100 днів президентства В.ЯНУКОВИЧА. До 100 днів ми готуємо своєрідну чорну книгу дій влади”, - наголосив він.

Відео дня

За його словами, до книги будуть включені усі антиконституційні та антизаконі дії влади, починаючи зі скасування терміну проведення місцевих виборів. “Ми починаємо рейтингування кожних незаконних дій влади”, - зауважив В.ЦИБУЛЬКО.

Інший представник комітету Михайло РАТУШНИЙ зауважив, що хоч у цій книзі ще немає ста сторінок, але їх уже можна нараховувати десятками.

Представник молодіжного руху «СПРОТИВ», який вчора створили 20 молодіжних організацій, Іван КРУЛЬКО повідомив, що до 100 днів президентства В.ЯНУКОВИЧА вони також готують акцію. Він не уточнив, про що саме йдеться, лише зауважив, що акція відбуватиметься у режимі флеш-мобу.

Члени комітету підкреслили, що й надалі стежитимуть за діями влади і адекватно на них діяти.

Так, Юрій ЩЕРБАК зачитав заяву Народного комітету захисту України стосовно українсько-російських домовленостей на найвищому рівні, у якій наголошується, що владі не вдався “бліцкриг здачі національних інтересів. “Комітет констатує, що навальний наступ режиму ЯНУКОВИЧА по здачі національних інтересів держави загальмувався. Це стало можливим завдяки активній позиції громадянського суспільства та жорсткій протидії з боку опозиції. На даному етапі вдалося примусити владу відкласти її зрадницькі плани”, - наголосив Ю.ЩЕРБАК.

У комітеті переконані, що їхній головний спільний здобуток у тому, що вдалося запобігти підписання цілої низки міждержавних угод, які, на їхню думку, несли пряму загрозу національній безпеці та інтересам України.

”Насамперед, йдеться про перерозподіл не в українських інтересах Керченської протоки і Керч-Єнікальського судноплавного каналу, плани злиття активів НАК «Нафтогаз України» і «Газпрому», поглинання російськими монополістами українських підприємств в авіабудуванні, паливно-енергетичному, атомному комплексах тощо. Все це могло стати реальністю вже 17 травня”, - йдеться у заяві.

Проте у комітеті переконані, що “режим ЯНУКОВИЧА лише взяв паузу”. “Влада розраховує, що Верховна Рада припинить засідання і ми з вами підемо на відпочинок, а вона тоді зможе продовжити реалізацію своїх антиукраїнських планів”, - зауважується у заяві.

У документі, за словами Ю.ЩЕРБАКА, також наголошується, що комітет ніколи не змириться зі зрадою національних інтересів. “Переконані, що нормальні відносини між нашими державами неможливо розбудувати за рахунок здачі національного суверенітету, втрати контролю над стратегічною власністю та частиною території України”, - наголосив Ю.ЩЕРБАК.

”Народний комітет захисту України заявляє, що й надалі контролюватиме розвиток подій і даватиме гідну відсіч антидержавним планам режиму. Ми закликаємо усі патріотичні сили ставати пліч-о-пліч в обороні національних інтересів України”, - йдеться в заяві.