Київ. 20 травня. УНІАН. Восени в Україні відкриється Академія спортивного більярду з трьох дисциплін.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Як повідомила суддя міжнародної категорії з більярду Тетяна ВЕККЕР, діяльність Національної федерації спортивного більярду спрямована на розвиток більярдного спорту в Україні.

Відео дня

За її словами, в Україні розвинено усі три види більярду, але, на відміну від інших країн, вони не достатньо популяризуються. Так, снукер у Китаї дивляться 250 мільйонів глядачів, в Англії - 12 мільйонів, в Україні поки що лише понад 10 тисяч.

“Ми б хотіли, щоб більярдний спорт розвивався і для цього була заснована і дитячо-юнацька школа, й академія”, - наголосила Т.ВЕККЕР.

Керівник напрямку «Снукер в Україні» В’ячеслав НЕЗДИМОВСЬКИЙ наголосив, що Україна увійде в історію світового спорту як держава, яка вперше об’єднала усі три види спортивного більярду, і це станеться завдяки відкриттю Академії спортивного більярду – вищого навчального державного закладу, який готуватиме спортсменів, тренерів, суддів, любителів більярду.

Тренер світової Академії снукера Алан ТРІГГ (Велика Британія) нагадав, що з 2020 року усі три дисципліни спортивного більярду увійдуть до програми змагань Олімпійських ігор. Він висловив сподівання, що українська академія дасть змогу гідно підготуватись українським спортсменам до цих змагань.

За словами Т.ВЕККЕР, академія має забезпечувати тренування новим та існуючим талантам, бути центром підвищення спортивної майстерності для бази снукера, пулу і піраміди, забезпечити сприятливі умови для деяких кваліфікаційних заходів і турнірів, у тому числі міжнародних. Академія допомагатиме готувати чемпіонів пулу, снукера, піраміди.

В.НЕЗДИМОВСЬКИЙ додав, що база академії використовуватиметься як для зборів спортсменів, так і для навчання усіх бажаючих. Також академія використовується як платформа для громадської діяльності, розвитку здорового способу життя. За його словами, академія розташується у котеджному містечку "Северинівка" у Київській області, і будь-який бажаючий зможе там не лише навчатись, а й відпочити.

Керівник проекту «Котеджне містечко «Северинівка» Олег ХОМКО зауважив, що крім приміщень, де можна буде безпосередньо займатись більярдом, у містечку будується різноманітна спортивно-розважальна інфраструктура, в тому числі басейни, тенісні корти.