Київ. 20 травня. УНІАН. Колишній голова Служби безпеки України Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО оголосив про створення та початок діяльності громадської ініціативи “Оновлення країни”.

Як він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, метою громадської ініціативи є “об’єднання зусиль людей, які вже сьогодні реально сприяють оновленню країни”.

“Я разом з своїми однодумцями започатковую діяльність громадської ініціативи “Оновлення країни”. Власний 16-річний досвід державної служби - і в дипломатії, і в питаннях безпеки - чітко мене переконали в одному: Україна потребує не косметичних змін, а системного оновлення”, - упевнений В.НАЛИВАЙЧЕНКО, який став координатором ініціативи.

Відео дня

За його словами, це оновлення повинно грунтуватися “на громадській ініціативі та народній програмі оновлення країни”.

“Переконані ми у тому, що влада є по суті, як і економіка, прогнилою і корумпованою. Це відомо всім. Разом з тим, політичні сили, політичні партії, інші інституції не пропонують, а по суті й не роблять нічого для того, щоб змінити ситуацію на краще, щоб запропонувати реальну українську дію, те, що потрібно змінити в інтересах громадян”, - наголосив він.

Серед пріоритетних напрямків діяльності В.НАЛИВАЙЧЕНКО відзначив, по-перше, забезпечення добробуту громадян через вихід з економічної кризи, подолання безробіття та забезпечення європейських стандартів в екології, медицині і освіті; по-друге, подолання корупції на всіх рівнях та свавілля чиновників; по-третє, об’єднання держави, захист її суверенітету через громадську активність.

Щодо наявного стану політичних сил в Україні, В.НАЛИВАЙЧЕНКО висловив переконання, що “гризня між опозицією і владою є боротьбою за портфелі у владі, доступ до бюджетних ресурсів, доступ до “корита”.

В.НАЛИВАЙЧЕНКО повідомив, що у вересні програма “Оновлення країни” буде підготовлена, після чого, можливо, буде ухвалене рішення про створення на базі громадської організації політичної сили.