Київ. 19 травня. УНІАН. Потерпілі від діяльності групи компаній «Еліта-Центр» інвестори заявляють про бездіяльність київської влади щодо вирішення їхніх проблем.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН уповноважений представник потерпілих Наталія ТУЛІНОВА, в рамках допомоги ошуканим інвесторам «Еліта-Центр» київською владою було передано КП «Київське інвестиційне агентство» 19 земельних ділянок для будівництва будинків, приблизно 700 квартир з яких мали бути передані потерпілим вкладникам. Однак на даний час, за її інформацією, будівництво ведеться лише на двох виділених ділянках, ще на двох ведуться підготовчі роботи. «На інших ділянках нічого не робиться - на них знаходяться незаконні автостоянки, кіоски, у той час як «Київське інвестиційне агентство» сплачує орендну плату за ці ділянки, а Київська адміністрація не робить ніяких кроків для їх звільнення і початку будівництва», - зазначила уповноважений представник потерпілих.

За словами Н.ТУЛІНОВОЇ, не затверджені також списки черговості надання компенсацій потерпілим вкладникам. Усього, за її інформацією, на сьогодні підписано 31 попередній договір з ошуканими вкладниками, у той час як загальна кількість потерпілих від діяльності «Еліта-Центр» інвесторів становить 1759 осіб.

Відео дня

Уповноважений представник потерпілих також нагадала, що у власності «Еліта-Центр» перебувало 11 земельних ділянок, на яких також можна було побудувати не менш як 1 тис. квартир для потерпілих. Однак, за її словами, незважаючи на рішення Київської міської ради про необхідність узгодження з ошуканими вкладниками використання цих ділянок, ніяких реальних дій київською владою так і не було зроблено.

За інформацією уповноваженого представника потерпілих Олени РУДЕНКО, ошукані вкладники поінформували всі політичні фракції, що входять до Київради, а також вище керівництво країни, зокрема, Президента України і прем`єр-міністра про бездіяльність київської влади у сфері відновлення прав вкладників «Еліта-Центр». За її словами, у разі подальшого ігнорування владою прав потерпілих вони почнуть безстрокову акцію біля Адміністрації Президента.

Як повідомляв УНІАН, за даними МВС, у результаті будівельної афери «Еліта-Центр», яка була розкрита в лютому 2006 року в Києві, постраждали 1 тис. 760 осіб. Усього в інвесторів шахрайським шляхом вкрадено понад 100 млн. дол..