Київ. 19 травня. УНІАН. Канадський інвестор Стівен ЧЕПА відзначає, що позитивне завершення рейдерського конфлікту навколо деревообробної фабрики «Старвуд Закарпаття», співвласником якої він є, дозволить підприємству відновити роботу.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами С.ЧЕПИ, починаючи з 2006 року він інвестував більше 5 млн. дол. в деревообробну фабрику в с. Вилок (Закарпатська обл.). Його партнерами в цьому проекті стали два канадські і болгарський бізнесмени, які в 2009 році, використовуючи рейдерську схему, спробували незаконно оволодіти власністю С.ЧЕПИ.

Відео дня

«Ці рейдери спробували застосувати всі форми рейдерства, відомі в Україні. Але в українських судах і в Канаді вони вже програли всі можливі процеси. Правова ситуація в судовій частині і з матеріальним правом вже абсолютно визначена і зрозуміла всім. Справа має всі шанси завершитися позитивно для іноземного інвестора», - сказав керівник юридичної фірми «Колегіум» Ростислав ПАЗІНА. Він зазначив, що, за попередньою оцінкою, збитки від рейдерства становлять близько 3-4 млн. дол., оскільки капіталізація підприємства впала, воно було розкрадене, товарні залишки і частина устаткування були продані, «а збитки за рік простою навіть складно оцінити».

С.ЧЕПА заявив, що після завершення конфлікту підприємство «Старвуд Закарпаття» відновить роботу. «Наші плани приблизно такі самі, якими вони були до того, як ми з`ясували, що наші партнери рейдери. Якщо я зможу одержати запевнення від українського уряду, що верховенство права працюватиме, ми знову запустимо фабрику», - сказав С.ЧЕПА.