Київ. 19 травня. УНІАН. Міністерство палива та енергетики України і Польсько-Українська господарська палата (ПУГП) домовилися найближчим часом провести енергетичний форум.

Про це повідомив голова ПУГП, колишній міністр економіки і праці Польщі і депутат польського Сейму Яцек П’ЄХОТА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, сьогодні він провів зустріч з міністром палива та енергетики України Юрієм БОЙКОМ, під час якої і було досягнуто попередню домовленість про проведення енергофоруму.

Відео дня

При цьому він додав, що форум пройде в одному з прикордонних міст, який сторони визначать пізніше.

Я.П’ЄХОТА відзначив, що основними темами, які обговорюватимуться на енергофорумі, будуть пропозиції компанії Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo S.A. (PGNiG, Польща) про спільну розробку і видобуток природного газу на прикордонних територіях України і Польщі, обмін досвідом і даними НАК «Нафтогаз України» з польськими компаніями, обговорення питань будівництва в Україні і в Польщі терміналів з приймання скрапленого природного газу, питання можливої спільної розробки і видобутку сланцевого газу, а також питання у галузі електроенергетики і атомної енергетики.

Також Я.П’ЄХОТА повідомив, що протягом найближчих двох тижнів ПУГП надасть Міністерству палива і енергетики України свої конкретні пропозиції з проведення енергетичного форуму.