Київ. 17 травня. УНІАН. Представники українського бізнесу вважають, що для просування українських товарів і послуг на зовнішні ринки необхідна взаємодія економіки і дипломатії.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН сказав голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій АНТОНЮК.

«Для реалізації цього власних можливостей бізнесу не вистачить. Необхідна підтримка держави, в першу чергу Міністерства закордонних справ», – зазначив він. За словами А.АНТОНЮКА, зокрема, реалізації завдання сприятиме те, що Президент України підписав указ щодо переведення торговельно-економічних місій до складу дипломатичних представництв України за кордоном. «Це рішення є правильним, оскільки створює умови для зовнішньоекономічного прориву українських компаній на інші ринки», – сказав він.

Відео дня

Як зазначив А.АНТОНЮК, нова форма співпраці дозволить працювати безпосередньо з МЗС і диппредставництвами за кордоном, які тепер займатимуться не тільки зовнішньополітичними питаннями, але й питаннями економічного співробітництва. «Тобто раніше потрібно було звертатися до кількох структур, наприклад, до Міністерства економіки, МЗС. Думаю, нова форма буде цікавішою, ефективнішою і допоможе бізнесу краще вирішувати питання», – сказав він.

Як наголошувалося на прес-конференції, однією з форм взаємодії між владою і комерційним сектором у справі просування зовнішньоекономічних інтересів країни стане створюваний групою представників ділових кіл за підтримки МЗС фонд «Економічна дипломатія». Ця неприбуткова організація стане сполучною ланкою між владою і бізнесом.