19 травня 2010 року відбудеться ініційована директором Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко ЛАНГЕ та директором Інституту Політичної Освіти АндріємСТРАННІКОВИМміжнародна конференція «Пам’ятаючи минуле – будуємо майбутнє».

Конференцію відкриють Крістіане Хулльманн, керівник відділу з правових і консульських питань посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні та Ігор Юхновський , директор Українського національного інституту пам’яті.

Вжечотири роки поспіль Інститут Політичної Освіти та Фонд Конрада Аденауера на партнерських засадах реалізовують проекти, спрямовані на розвиток діалогу між різними групами населення України. Щороку формуються групи учасників проекту, які представляють різні регіони Заходу, Сходу, Півночі та Півдня України. Заходи спрямовані на пошук істини та досягнення компромісу в історичних та політичних питаннях, які досі є контраверсійними для українського суспільства.

Відео дня

Цього року учасниками проекту стали представники Запорізької, Чернігівської та Івано-Франківської областей. У 2007 році – Донецької та Львівської, у 2008 – Луганської та Чернівецької, у 2009 року – представники АР Крим, Дніпропетровської та Волинської областей. Переважно це - молоді журналісти, активісти місцевих громад та депутати місцевих рад, дослідники, представники гуманітарних факультетів вищих навчальних закладів. Усі учасники проекту 2010 року та кращі учасники проектів минулих років будуть запрошені на конференцію.

«Політика розгляду історії України: порятунок чи ризик для національної ідентичності?»

«Приклади громадянського спротиву: Які їх наслідки для окремого громадянина та країни в цілому?»

«Відновлення після диктатури, встановлення демократії – нові цінності та інструменти для відбудови спільної ідентичності»

Ці та інші питаннярозглядатимуться на конференції 19 травня 2010 року.

Серед доповідачів конференції - Алті РОДАЛ, засновник та директор Ініціативи «Україно-Єврейська Зустріч», Юрій ШАПОВАЛ, професор, голова відділу етно-політичних наук, голова Центру історико-політичних наук в Інституті політичних та етнічних досліджень імені І.Ф.Кураса НАН України, Ігор ЮХНОВСЬКИЙ, директор Українського національного інституту пам’яті, Енн ЕПЛБАУМ, лауреат Пулітцерівської премії за книжку «ГУЛАГ: Історія», автор колонок у «Вашингтон Пост» і «Слейт Меґезін», Мирослав МАРИНОВИЧ, віце-ректор Українського Католицького Університету з питань призначення та місії УКУ, член-засновник Української Гельсінкської Групи, організатор амністерського руху в Україні, Юрій АНДРУХОВИЧ , український письменник та журналіст, а також інші відомі гості.

Початок  конференції  о 10-30.  Місце проведення -  Український Дім  (вул. Хрещатик, 2, Зал Презентацій, 5-й поверх).   ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ З НАГОДИ КОНФЕРЕНЦІЇ РОЗПОЧНЕТЬСЯ о 10:00 У ТОМУ Ж ЗАЛІ.

З питань отримання додаткової інформації:

+38-044-278-55-16 – телефон / факс,

+38-067-402-80-31 – Любомир Грицак, +38-050-372-51-00 – Олександр Солонтай

office@ipo.org.ua, www.ipo.org.ua

ФОНД КОНРАДА АДЕНАУЕРА

ІНІЦІАТИВА «УКРАЇНО-ЄВРЕЙСЬКА ЗУСТРІЧ»

ІНСТИТУТ ПОЛІТИЧНОЇ ОСВІТИ