Поки туристи планують відпустки, Visa підготувала п`ять простих порад з управління грошовими коштами, щоб допомогти мандрівникам продуктивно використовувати бюджет поїздки.

Поради були сформульовані за наслідками опитування 7500 туристів з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Дослідження було покликане вивчити особливості управління бюджетом і витратами під час подорожей за кордоном.

1. Плануйте поїздку і бюджет подорожі наперед. Щоб уникнути несподіванок під час відпочинку, утримувачі карт можуть зробити ряд кроків перед тим, як відправитися в подорож. Наприклад, шляхом простого дослідження, туристи можуть спланувати бюджет поїздки і визначити найбільш витратні покупки або активності для того, щоб вони не стали для них несподіванкою під час подорожі.

Відео дня

Крім того, щоб уникнути збоїв у роботі карти, утримувачам рекомендується заздалегідь інформувати банк, що випустив карту, про свій від`їзд. Крім того, турист повинен переконатися, що він пам`ятає ПІН-код карти. Як додаткових захід, утримувачі карт можуть налаштувати автоматичну оплату рахунків зі своєї кредитної карти і переконатися, що вони мають в своєму розпорядженні достатні кошти на дебетовому рахунку.

За даними дослідження Visa, мандрівники в середньому витрачають 14 тижнів на планування відпустки. 3/4 респонденти також відзначили, що вони вважають за краще планувати і бронювати тури по Інтернету. Інтернет є корисним ресурсом для отримання загальної туристичної інформації і перевірки доступних методів оплати в пункті призначення. Цей ресурс особливо популярний серед респондентів з Індії (21%) і Китаю (20%), тоді як туристи з Японії (53%) і Кореї (35%) вважають за краще покладатися в цих питаннях на друзів і родичів. Туристи з Кореї часто перевіряють інформацію в своєму банку - (37%).

2. Перевірте туристичні пропозиції в обраному пункті на www.visagoexplore.com Для того, щоб оптимально використовувати бюджет поїздки, туристам радять перевірити туристичні пропозиції в обраному пункті, починаючи з пропозицій безкоштовного проживання в готелі і закінчуючи знижками в ресторанах. Утримувачі карт Visa можуть скористатися різноманітними пропозиціями, що допоможе їм максимально ефективно використовувати бюджет поїздки. Інформація про наявність пропозицій доступна на www.visagoexplore.com

3. Уникайте перевозити крупні суми готівкових коштів. Менші суми готівки пов`язані з меншими ризиками. Використання електронних коштів оплати, як-то дебетових, кредитних і передоплачених карт Visa підвищує особисту фінансову безпеку.

Майже кожен другий респондент (45%) відзначив, що прагнення мінімізувати ризики при здійсненні платежів є основною причиною використання платіжних карт замість готівки і чеків. Лише 4% туристів вважають безпечним носити з собою готівку. Варто звернути увагу на той факт, що у разі крадіжки або втрати готівкові кошти втрачені безповоротно, тоді як у разі втрати карти Visa вона може бути перевыпущена банком після відповідного звернення утримувача карти.

Туристам, які прагнуть здійснювати платежі найбільш ефективним способом, буде приємно дізнатися, що карти Visa приймають в мільйонах торгових точок по всьому світу і утримувачі карт Visa можуть здійснювати платежі по картах так само, як і вони роблять це у себе вдома.

4. Використовуйте банкомати для безпечного, зручного і простого доступу до коштів. Щоб уникнути необхідності носити великі суми готівки, послідуйте прикладу 2/3 опитаних туристів (64%), які вважають за краще одержувати готівку через банкомати безпосередньо в пункті призначення. Карти Visa приймаються в більш як 1,6 млн. банкоматів по всьому світу, розташованих, зокрема, у всіх крупних аеропортах, що робить доступ до особистих фінансів простим і зручним. Утримувачі карт можуть скористатися своїми картами Visa у всіх банкоматах з логотипами Visa або PLUS.

Рос ДЖЕКСОН, глава Міжнародного бізнесу Visa, Азіатсько-Тихоокеанський регіон, відзначає: "Платіжні карти є міжнародною валютою, що приймається у всьому світі. Туристи мають доступ до особистих фінансів 24 години на добу, зокрема у всіх головних аеропортах і туристичних центрах, швидко і легко можуть одержати місцеву валюту під час подорожей за кордоном. При цьому їм не потрібно наперед знімати великі суми готівки”.

5. Бережіть номер карти і номери екстрених служб у безпечному і доступному місці. Якщо відбувається щось несподіване, туристи завжди можуть розраховувати на підтримку. Звернувшись в глобальну службу допомоги клієнтам Visa (GCAS), турист може заблокувати карту і зробити запит на її перевыпуск. По картах Visa діє принцип нульової відповідальності, згідно з яким утримувач карти несе відповідальність тільки за ті транзакції, які були ним санкціоновані, що є ключовою перевагою платіжних карт в порівнянні з готівкою і чеками.

Рос ДЖЕКСОН відзначає: "На відміну від готівки і чеків, карти Visa захищені від несанкціонованого і незаконного використання. У разі втрати карти під час перебування за кордоном немає необхідності турбуватися, оскільки карта може бути замінена, тоді як при крадіжці або втраті готівки, вони втрачені безповоротно".

Після повернення необхідно перевірити виписку по рахунку і, у разі виявлення підозрілих або невідомих транзакцій, власник карти повинен негайно повідомити про це в банк.

Будучи безпечнішим в порівнянні з готівкою, надійним і зручним способом управління особистими фінансами, карти Visa — кращий союзник під час подорожей цього літа!

Топ-5 порад Visa з управління особистими коштами під час відпочинку:

1. Плануйте поїздку і бюджет подорожі наперед.

2. Перевірте туристичні пропозиції в обраному пункті на

www.visagoexplore.com

3. Уникайте перевозити крупні суми готівкових коштів.

4. Використовуйте банкомати для безпечного, зручного і простого доступу до коштів.

5. Бережіть номер карти і номери екстрених служб в безпечному і доступному місці.

* * * Visa є глобальною платіжною системою, яка забезпечує доступ утримувачам карт, торговельно-сервісним підприємствам, фінансовим і урядовим установам в більш як 200 країнах світу до швидкої, безпечної і надійної мережі електронних платежів. Електронні платежі здійснюються за допомогою глобальної інноваційної процесингової системи VisaNet, яка здатна обробляти більше 10000 транзакцій на секунду, забезпечуючи захист від шахрайства для споживачів і гарантії здійснення платежів для торговельно-сервісних підприємств. Visa не є банком, не випускає платіжні карти, не встановлює комісії або процентні ставки для споживачів, а також не видає кредити утримувачам карт. У свою чергу, інноваційні рішення Visa дозволяють фінансовим організаціям пропонувати своїм клієнтам широкий вибір фінансових інструментів, включаючи передоплачені дебетові і кредитні карткові продукти.

Докладніша інформація доступна за адресою:

www.visa.com.ua

В огляді “Visa Travel Smart” представлені інтерв`ю туристів/транзитних пасажирів, що вилітають або прибувають, у віці 18 років і старше, тривалість поїздки яких складала не менш як 48 годин. Опитування проводилося в сінгапурському аеропорту Чанги. В ході дослідження було опитано 2226 респондентів з Австралії, Нової Зеландії, Кореї, Японії, Індії, Сінгапуру, Малайзії, Таїланду, Китаю, Гонконгу і Тайваню. 

Дослідження “Туристичні переваги в 2009” (“Determining Travel Preferences in 2009 and Beyond”) було проведено компанією Synovate з 7 по 28 серпня 2008 за замовленням Visa і PATA. Дослідження проходило у форматі он-лайн опитування, участь в якому взяли 5554 респондентів 11 ключових для Азіатсько-Тихоокеанського регіону туристичних напрямів (Австралія, Китай, Тайбей, Франція, Гонконг, Індія, Японія, Корея, Сінгапур, Велика Британія і Сполучені Штати Америки), які надали дані про минулі і майбутні плани подорожей. На кожному ринку участь в дослідженні взяли інтернет-користувачі у віці від 18 років і старше, які подорожували протягом останніх трьох років або мають намір зробити це в 2009 або 2010 році.

Контакти:

Priyia ParamajothiVisa Worldwide Pte. Limited тіл.: 65 6437 5643Email:

pparamaj@visa.com

Jason PuahRuder Finn Asiaтел.: 65 6336 9410 Email: puahj@RuderFinnAsia.com