XIII століття – час боротьби, час сили духу і меча, час героїв, які не вміли здаватися.

Відео дня

Але хто сказав, що сьогодні в країні не має героїв? Часи мужніх та безстрашних чоловіків повертаються! 22-24 травня у Парку Київська Русь в рамках фестивалю «Київська Русь XIII століття» богатирі з України, Білорусі та Росії боротимуться за звання найсильнішого.

Битва богурт («стінка на стінку»), богатирські двобої, життя в середньовічному таборі та ярмарок майстрів – традиції і атмосферу війни і миру у XIII столітті відтворять клуби історичної реконструкції з різних країн. Гості фестивалю побачать масові баталії, які ґрунтуються на історичних подіях – битви русичів з кочовиками та європейськими загарбниками. А нічна програма розповість про сварку й примирення князів Русі та Степу, про мужніх воїнів та про те, яку силу має жіноча врода…

Протягом фестивалю можна буде дізнатися, як вдосконалювалася зброя періоду Київської Русі, яку роль відігравала княжа кіннота у битвах та житті городян. До того ж, гості зможуть відвідати табір клубів історичної реконструкції і ознайомитися з аутентичним устроєм побуту наших пращурів.

Майстер-класи зі стрільби з традиційного луку, метанню ножів, народних ремесел, середньовічні забави для дітей та дорослих також можна знайти у програмі Міжнародного фестивалю «Київська Русь XIII століття».

«Ми не будемо шкодувати про те, що часи мужніх воїнів залишилися в минулому. Тому що сьогоднішній день також є часом для героїв. Хіба не геройство залишатися вірним слову, державі, землі, де ми живемо? Хіба не геройство залишатися людиною за будь-яких умов? Часто можна почути висловлювання про те, що якби сьогодні почалася війна – ніхто з власної волі не пішов би захищати країну. Я в це не вірю. Ми себе недооцінюємо. Дух стародавнього Києва, сила наших пращурів – завжди з нами. І Парк Київська Русь – місце, де цю силу можна відчути», - коментує ідейний зміст фестивалю «Київська Русь XIII століття» Володимир Янченко, президент благодійної організації «Слов’янський фонд», автор проекту «Парк Київська Русь».

*** «Парк Київська Русь» - Центр культури та історії. Створюється в с.Копачів Обухівського району Київської області. Головна мета: відтворення в масштабі 1:1 Дитинця-Кремля Києва V-XIII ст.. з максимальною історичною достовірністю і атмосферою Київської Русі. Загальна площа Парку – 50 га. Територія Дитинця – 10 га.

Прес-служба проекту «Парк Київська Русь»: (044) 461-99-37, (097) 352-66-51

Контактна особа: Олена Петрушенко