17–19 травня 2010 року відбудеться IV Всеукраїнський фестиваль науки, приурочений до професійного свята науковців – Дня науки.

Організатори фестивалю: Національна академія наук України, Міністерство освіти і науки України, Національна академія медичних наук України, Національна академія педагогічних наук України, Національна академія аграрних наук України, Національна академія правових наук України, Національна академія мистецтв України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет України «КПІ», Мала академія наук України. Партнери фестивалю: Посольство Французької Республіки в Україні, Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Французький культурний центр, Німецька служба академічних обмінів (DAAD), Великий конференц-зал НАН України, Харківський освітній центр розвитку обдарованості.

Метою проведення Фестивалю науки в Україні є широке інформування суспільства про наукові досягнення і практичні розробки вітчизняних наукових установ і вищих навчальних закладів. В рамках Фестивалю науки передбачається проведення багатьох різноманітних за формою і змістом заходів, розрахованих на різні категорії учасників, – дні відкритих дверей в академічних установах і вищих навчальних закладах, виступи провідних вчених з популярними лекціями, виставки, екскурсії до лабораторій та музеїв, засідання круглих столів, презентації інноваційних розробок, демонстрації науково-популярних фільмів і т. ін.

Відео дня

Загалом в рамках Фестивалю науки заплановано проведення понад 1 000 заходів, які відбудуться в Києві, обласних і районних центрах України. Детальна інформація та програма заходів Фестивалю на веб-сайті: www.festival.nas.gov.ua

17 травня о 9:30 відбудеться прес-конференція організаторів Фестивалю.

Урочисте відкриття Фестивалю відбудеться 17 травня о 10:00 у Великому конференц-залі НАН України (м. Київ, вул. Володимирська, 55). З Вітальними промовами до учасників та гостей Фестивалю звернуться Президент НАН України, академік НАН України Б.Є. Патон, Міністр освіти і науки України Д.В. Табачник та генеральний директор Європейської асоціації організаторів наукових заходів (EUSCEA) Пітер Реберник. Для участі в урочистому відкритті Фестивалю запрошені Президент України, Прем’єр-міністр України, керівники дипломатичних представництв іноземних держав в Україні, відомі політики, діячі культури та мистецтв.

Акредитація журналістів –за тел.: 235-71-39,  8-050-549-16-52, e-mail: Elena.Myronchuk@nas.gov.ua

Оргкомітет Фестивалю