Київ. 13 травня. УНІАН. Перший віце-президент Федерації боксу України Ігор ГАЙДАМАК упевнений, що українські молоді боксери зможуть завоювати медалі на Перших юнацьких Олімпійських іграх, які відбудуться в серпні цього року в Сінгапурі.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

І.ГАЙДАМАК підкреслив, що на турнірі в Баку (Молодіжний чемпіонат світу з боксу в Азербайджані 25 квітня - 3 травня) Олег НЕКЛЮДОВ здобув золоту медаль, а Олександр СКОРИЙ - бронзову. В цілому в Азербайджані з 97 збірних, які брали участь, українська команда посіла 6 загальнокомандне місце. За його словами, змагання були нелегкими. Спортсмени проводили від 4 до 6 боїв. На турнірних зустрічах змагалися близько 600 учасників.

Відео дня

Перший віце-президент ФБУ зазначив, що турнір у Баку був відбірним туром на участь в Олімпіаді в Сінгапурі. За його інформацією, на іграх буде значно менша кількість спортсменів - кожна країна-учасниця отримала від 1 до 6 ліцензій. Таким чином, вже відомо, що всього братимуть участь у боях на молодіжній олімпіаді 66 спортсменів.

«Ми задоволені, що нам вдалося в цій серйозній і складній боротьбі завоювати ліцензії. Вважаємо, що саме гідні отримали ці ліцензії. Ми сподіваємося, що ці два спортсмени серйозно готуватимуться до цієї Олімпіади. І якщо вони сьогодні є призерами світу, вони просто зобов`язані здобути медаль на Олімпіаді», - сказав І.ГАЙДАМАК, підкресливши при цьому, що О.НЕКЛЮДОВ і О.СКОРИЙ у Баку змагалися з лідерами молодіжного боксу.

«Усіх спортсменів-лідерів вони пройшли. Ми ж зі свого боку робитимемо все для того, щоб хлопці без медалей не приїхали», - додав І.ГАЙДАМАК.

У свою чергу О.НЕКЛЮДОВ і О.СКОРИЙ зазначили, що прагнутимуть докласти максимум зусиль для нових перемог і виходити на кожен бій «як на фінальний». Головним завданням вони вважають пройти хорошу підготовку перед Олімпіадою в Сінгапурі.

«Наша мета - Олімпіада в Сінгапурі, а потім уже будемо потроху готуватися в дорослий бокс», - сказав О.НЕКЛЮДОВ.

Головний тренер молодіжної збірної України з боксу Валерій ХЛИСТОВ задоволений виступом у Баку. Окремо він відзначив хорошу техніку і тактику бою О.НЕКЛЮДОВА, а також схвально відгукнувся і на адресу О.СКОРОГО, якому для остаточної перемоги «трохи не вистачило зросту і техніки».