Київ. 27 квітня. УНІАН. Лідер ІТ-ринку України - компанія «Інком» планує в 2010 році збільшити валовий дохід на 15-20%, порівняно з 2009 роком, до 0,96-1 млрд. грн.

Про це повідомив президент компанії «Інком» Олександр ФЕДЧЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

При цьому він відзначив, що в 2010 році компанія «Інком» зосередить зусилля на наступних напрямах: зміцнення позиції лідера ІТ-ринку; орієнтація на пріоритетні ринки: промисловість, фінанси, ПЕК, держсектор; зростання частки ІТ-послуг у структурі продаж; розвиток співпраці з ключовими вендорами і клієнтами; розширення ринків збуту, продовження експансії в інші країни.

Відео дня

За його словами, в 2009 році оборот компанії скоротився на 29%, порівняно з 2008 роком, до 835,972 млн. грн.

О.ФЕДЧЕНКО додав, що попри кризовий рік, компанії вдалося зберегти стабільність, ключовий персонал і лідируючу позицію на ринку.

«Досягнення такого результату стало можливим завдяки фокусним програмам з підтримки продаж, орієнтації на підвищення маржинальності й збільшення частки послуг, а також ефективному використанню ресурсів компанії», - відзначив О.ФЕДЧЕНКО.

Він повідомив, що структура продаж компанії за галузями не зазнала істотних змін. Найбільшу частку в обороті «Інком» займає фінансовий сектор, телекомунікації, промисловість, державні установи і ПЕК. Цього року «Інком» зміцнив позиції в будівельному сегменті, а також збільшив продаж торговим підприємствам і готелям.

Крім того, з метою підвищення ефективності реалізації проектів і для уникнення скорочення персоналу, було змінено структуру управління компанії, проведено перегрупування ключових кадрів, а також реалізовано структурні зміни в підрозділах.

«Це був рік очікувань, що пройшов під гаслом фінансової дисципліни. У 2009 році було ухвалено нові внутрішні стандарти з управління фінансами, що стало причиною зміни умов роботи з клієнтами і постачальниками. Нами було введено жорсткіші договірні умови з оплат для клієнтів, які потрапляють у групу ризику в період фінансової кризи. Самі ризики почали ретельніше аналізуватися. Велику роботу було проведено щодо дебіторської заборгованості. З іншого боку, компанія зосередила всі зусилля на продажах», - додав О.ФЕДЧЕНКО.

Довідка УНІАН. Компанію «Інком» створено в 1990 році. Нині є одним з лідерів ІТ-ринку України і єдиним вітчизняним ІТ-підприємством, що має 28 філій у найбільших містах у всіх регіонах України, а також представництва в Республіці Казахстан і Республіці Білорусь.