Київ. 27 квітня. УНІАН. Федерація плавання України презентувала Національну програму розвитку водноспортивних комплексів в Україні та проект типового водноспортивного комплексу H2O.

Як повідомив на прес-конференції в УНІАН перший віце-президент Федерації плавання України, член технічного комітету Міжнародної федерації плавання, член бюро Європейської ліги плавання Андрій ВЛАСКОВ, Федерація плавання України підійшла по-новому до розробки Національної програми, зокрема, передбачається залучення до будівництва водноспортивних комплексів приватного бізнесу.

Він висловив сподівання, що держава та місцеві органи влади підтримають цю програму. А.ВЛАСКОВ повідомив, що програма вже узгоджена з Міністерством у справах сім’ї, молоді і спорту. “База цієї програми - це ініціатива людей, які пов’язують свої інтереси і діяльність з розвитком нашого виду спорта”, - сказав він.

Відео дня

А.ВЛАСКОВ нагадав, що загальна площа води у плавальних басейнах в Україні сьогодні у 13 разів менша, ніж це передбачено державними будівельними нормативами, і набагато менша, ніж у європейських країнах.

Генеральний директор компанії “АТМ”, автор проекту “Водноспортивний комплекс H2O” Володимир ШУМІЛІН, презентуючи проект, зазначив, що у ньому враховані усі вимоги Міжнародної федерації плавання, використані технології, які відповідають сучасним вимогам і світовому досвіду, передбачено можливості і потреби жителів, спортсменів, власників та керівників спортивних об’єктів.

За словами В.ШУМІЛІНА, проект водноспортивного комплексу передбачає об’єднання споживачів різноманітних видів спорту різних вікових категорій. Він зазначив, що конструктивні особливості комплексу H2O дозволяють моделювати його функціонально, доповнювати і розвивати базову модель у часі.

В.ШУМІЛІН повідомив, що технічна експлуатація комплексу H2O на сьогодні орієнтовно становить 1 млн. грн. при 10-11-годинному режимі роботи. Вартість документації та будівництва такого комплексу - 25 млн. грн. Комплекс може бути збудований за 15 місяців.

А.ВЛАСКОВ, у свою чергу, повідомив, що широкомасштабна презентація комплексу H2O і Національної програми розвитку водноспортивних комплексів відбудеться 14 травня на конференції “Сучасні водноспортивні комплекси. Здоров’я – спорт - бізнес”, яку проводитиме Федерація плавання України під патронатом Мінсім’їмолодьспорту. “Зараз ми проводимо роботу, щоб усі зацікавлені, починаючи від мерів міст до людей, які хочуть розвивати фітнес-послуги, могли ознайомитися з проектом цього комплексу”, - сказав він. А.ВЛАСКОВ повідомив, що вже сьогодні є реальний інтерес до цього проекту.