Київ. 27 квітня. УНІАН. Федерація плавання України планує 5-10 вересня 2011 року провести у Ялті ХІІІ Чемпіонат Європи з водних видів спорту серед ветеранів водного спорту.

Про це повідомив перший віце-президент Федерації плавання України, член Технічного комітету Міжнародної федерації плавання, член бюро Європейської ліги плавання Андрій ВЛАСКОВ на прес-конференції.

За його словами, проведення цього заходу стало можливим після реконструкції плавального басейну у готелі «Ялта».

Відео дня

Він уточнив, що водні види спорту включають у себе плавання, синхронне плавання, стрибки у воду і плавання на відкритій воді.

А.ВЛАСКОВ повідомив, що на чемпіонат планують приїхати близько 4 тис. ветеранів водного спорту практично з усіх країн Європи.

«Це не лише спортивний захід, це також серйозна інвестиція до Криму, це дуже серйозний проект презентації України як туристичної країни», - сказав А.ВЛАСКОВ.

Віце-президент Федерації плавання України, член Технічного комітету ветеранського плавання Сергій ФЕСЕНКО повідомив, що багато людей беруть участь у таких змаганнях від спортивних клубів. За його словами, на сьогодні по Україні організовано близько 17 таких клубів. С.ФЕСЕНКО відзначив, що в США налічується 1 млн. 200 ветеранів водного спорту, у Німеччині - 26 тис., в Україні - близько 400. «Це не ті люди, які прийшли у басейн, поплавали і пішли, це люди, які цілеспрямовано беруть участь у змаганнях», - сказав він.