Київ. 26 квітня. УНІАН. Мешканці Дніпропетровська закликають органи центральної влади втрутитися в ситуацію щодо стану гуртожитків у місті та неможливістю приватизувати в них кімнати, оскільки місцеві чиновники та правоохоронні органи проявляють байдужість і бездіяльність.

Відповідне звернення з цього приводу сьогодні на прес-конференції в УНІАН оприлюднила керівник громадянського руху "Бумеранг Дніпропетровщини" Людмила КАЦАПОВА.

За її словами, підприємство, якому в місті підпорядковані для обслуговування 23 гуртожитки, фактично не діє. Як зазначила Л.КАЦАПОВА, з моменту заснування цього підприємства на початку 2000-х років у ньому змінилося сім керівників, штат працівників “невиправдано роздутий, гроші за комунальні послуги, яке сплачує населення, йдуть на премії співробітникам, не доходячи до постачальників послуг, за що користувачів часто позбавляють цих послуг”.

Відео дня

Крім того, активістка зауважила, що її організації відомо чимало випадків, коли людей (у тому числі ветеранів, інвалідів) незаконно відселяють з кімнат, віддаючи їх іншим особам, душові кімнати, кухні перетворюють на житлові кімнати тощо. При цьому Л.КАЦАПОВА наголосила, що місцева мерія, органи прокуратури, до яких впродовж останніх двох років представники організації зверталися, ніяк не реагують, або якщо реагують, то лише формальними відписками.

"Ми поки не доб’ємось справедливості, можливості приватизації житла, будемо йти до кінця, включаючи ініціювання відставки мера, тому що він не виконує свої функції", - наголосила вона.