Київ. 23 квітня, УНІАН. Коростенська міська рада одноголосно висловила незгоду з рішенням тендерного комітету Міністерства праці та соціальної політики України про визначення ДП МОУ “Білоцерківський військторг” переможцем тендера на закупівлю послуг з організації харчування коростенських школярів.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН міський голова Коростеня Володимир МОСКАЛЕНКО.

Він повідомив, що міськрада звернулася до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, прем’єр-міністра Миколи АЗАРОВА та міністра праці та соціальної політики Василя НАДРАГИ з проханням втрутитися в ситуацію, яка пов’язана із тим, що з 6 квітня 2010 року харчування 7 тис. 600 дітей в школах Коростеня не проводиться у зв’язку з тим, що тендер виграв “Білоцерківський військторг”.

Відео дня

В.МОСКАЛЕНКО зазначив, що спочатку в тендері брали участь два коростенських підприємства - “Коростеньхарч” і ТОВ “Гудок”, які понад 20 років займаються організацією харчування, “але за 5 хвилин до оголошення результатів тендеру заявку на участь подало ДП МОУ “Білоцерківський військторг”, яке і стало переможцем”. За словами мера, це підприємство виграло тому, що вартість харчування в нього була 9 грн. 27 коп. на день, в той час як у коростенських підприємств - 9 грн. 91 коп. Міський голова вважає, що йдеться про “нечесну конкуренцію”, оскільки дізнавшись про ціну конкурентів, підприємство поставило меншу ціну, яка нічим не обґрунтовується.

В.МОСКАЛЕНКО стверджує, що “Білоцерківський військторг” “повноцінного харчування дітей виконувати неспроможний”, оскільки у нього “відсутні договори з санепідемстанцією, яка проводить перевірку дитячого харчування, договір між замовником і виконавцем, тобто між Мінпраці та соціальної політики України та “Білоцерківський військторг”, відсутній лист-звернення про надання в оренду їдалень, не укладені угоди на водопостачання, електропостачання”.

Міський голова Коростеня наголосив, що міська влада неодноразово зверталася до міністерства з проханням переглянути результати тендеру. Він зазначив, що жителі міста готові пікетувати міністерство з тим, щоб рішення тендеру, яке йде врозріз з інтересами дітей Коростеня, було скасовано. За його словами, дане рішення є “ворожим нападом на місто Коростень”. В.МОСКАЛЕНКО наголосив, що міська влада не лобіює інтересів жодного з підприємств. “Наше лобіювання спрямоване лише на одне, щоб діти гарно харчувалися”, - запевнив він.