Запрошуємо Вас відвідати прес-конференцію, присвячену запуску другої хвилі спільного проекту ЮНІСЕФ і Pampers «1 упаковка = 1 вакцина, що рятує життя».

В рамках прес-конференції буде представлено диск колискових, записаних за участі Ніни Матвієнко, Сніжани Єгорової, Анжеліки Рудницької, Катерини Бужинської, Наталії Валевської, Олени Гребенюк та кліп на гімн проекту «Спи, моє сонечко», створений за участю відомої української співачки Євгенії Власової.

29 квітня об 11:00 годині чекаємо на Вас у прес-центрі «Український час»

Відео дня

за адресою: „Український дім”, вул. Хрещатик, 2.

У прес-конференції візьмуть участь:

- Голова фонду ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо

- Менеджер із зовнішніх зв’язків Pampers Горохова Яна

Очікується участь посла проекту в Україні Євгенії Власової та виконавиць колискових Сніжани Єгорової, Анжеліки Рудницької, Катерини Бужинської, Олени Гребенюк та Наталії Валевської.

Зірки українського шоу-бізнесу об’єдналися, аби допомогти врятувати життя малюків

Дедалі більше відомих людей беруть участь у спільному проекті ЮНІСЕФ і Pampers «1 упаковка = 1 вакцина, що рятує життя», спрямованої на попередження правця* немовлят і їхніх матерів у країнах, що розвиваються. Щороку близько 140 000 малюків не доживають до свого першого дня народження через цю хворобу. Масштабна доброчинна акція допомагає зібрати кошти на придбання вакцин для тих, для кого таке щеплення – розкіш.

Офіційний український представник цієї програми – відома співачка Євгенія Власова. Саме завдяки її участі було записано зворушливу й емоційну пісню, яка стала гімном ініціативи і торкнеться серця кожного українця. Та Євгенія не єдина українська зірка, яку схвилювала проблема правця у новонароджених. Ніна Матвієнко, Сніжана Єгорова, Анжеліка Рудницька, Катерина Бужинська,  Наталія Валевська і Олена Гребенюк об’єдналися, щоб записати збірку колискових пісень на підтримку ініціативи Pampers та ЮНІСЕФ «1 упаковка = 1 вакцина, що рятує життя».

Жодна зі співачок не могла залишитися байдужою до долі малюків. Але особливо їх вразив той факт, що всіх цих смертей можна було б уникнути завдяки своєчасному щепленню. Щоб захистити матір і майбутнє немовля, достатньо звичайної ін’єкції під час вагітності. Та якщо хвороба вже з’явилася, реального засобу її вилікувати не існує, і до 70% дітей помирають протягом першого місяця життя.

«Зіркові» мами сподіваються, що цей диск допоможе привернути ще більше уваги до жахливої хвороби, яка нещадно вбиває малюків у країнах, що розвиваються, і зібрати якомога більше коштів на придбання вакцин. Саме тому під час запису диску «зіркові» артистки не просто заспівали колискові, а вклали в них серце і душу: кожна пісня на диску – це маленька історія любові та ніжності.

Ви також можете взяти активну участь в ініціативі «1 упаковка = 1 вакцина, що рятує життя». Для цього достатньо придбати упаковку підгузників або серветок зі спеціальною позначкою. З кожної проданої пачки Pampers передаватиме ЮНІСЕФ кошти на одну життєво необхідну вакцину, щоб допомогти матері й дитині, які цього потребують. Лише двіх вакцин від правця достатньо для повного захисту матері й кожної дитини, яка народиться у цієї матері протягом трьох років.

Лише об’єднавши зусилля, ми зможемо досягти найголовнішої мети – подолати правець матерів і новонароджених у всьому світі до 2012 року.

Щоб подолати правець новонароджених, ЮНІСЕФ та Pampers об’єднують мам у всьому світі

Щороку близько 140 000 дітей у країнах, що розвиваються, не доживають до свого першого дня народження через правець новонароджених – хворобу, яку завдяки вакцинації вже понад 80 років можна повністю попередити. Така ганебна статистика неприпустима, і саме тому Pampers та ЮНІСЕФ об’єднали свої зусилля в боротьбі проти правця за допомогою кампанії «1 упаковка = 1 вакцина, що рятує життя».

Щоб сприяти здоровому розвитку немовлят у всьому світі, Pampers співпрацює з ЮНІСЕФ і починає другу хвилю соціальної ініціативи з вакцинації «1 упаковка = 1 вакцина, що рятує життя». Її головна мета – надавати вакцини від правця, які рятують життя немовлятам і жінкам дітородного віку в країнах, що розвиваються. Адже щоб захистити матір і майбутнє немовля, достатньо звичайної ін’єкції під час вагітності. Та якщо хвороба вже з’явилася, реального засобу її вилікувати не існує, і до 70% дітей помирають протягом першого місяця життя.

Яна Горохова, представник ТМ Pampers: «Неприпустимо, що тисячі немовлят не доживають до свого першого дня народження через хворобу, яку можна повністю попередити. Ініціатива Pampers та ЮНІСЕФ показує, що мами у всьому світі поділяють наше бажання зупинити ці трагічні смерті. Саме тому ми сподіваємося, що й українські жінки активно підтримають цю ініціативу. Кожна вакцина має значення, і разом ми щодня наближаємося до своєї мети – подолати правець немовлят до 2012 року».

На сьогодні Pampers уже передав ЮНІСЕФ понад 200 мільйонів вакцин. Аби допомогти врятувати життя немовлят, Pampers планує профінансувати ще 200 мільйонів вакцин протягом наступних трьох років.

Цього рокуофіційним представником спільної програми Pampers та ЮНІСЕФ «1 упаковка = 1 вакцина, що рятує життя» в Україні стала відома співачка Євгенія Власова. Вона не лише братиме активну участь в інформуванні суспільства про небезпеку правця, а й уже записала зворушливу пісню, яка стане гімном ініціативи!

Євгенія Власова, співачка: «Я не лише публічна людина чи співачка. Я насамперед мама. І я не можу залишатися байдужою, знаючи, що на планеті досі помирають діти через хворобу, яку так просто попередити. Для мене це велика честь – бути в Україні послом проекту «1 упаковка = 1 вакцина, що рятує життя», адже так я зможу зробити значний вклад і допомогти в боротьбі з цією жахливою хворобою».

Щоб узяти участь у цій ініціативі, зовсім не обов’язково бути «зіркою», – досить купити пачку підгузників або серветок Pampers зі спеціальною позначкою «1 упаковка = 1 вакцина, що рятує життя». З кожної пачки Pampers передаватиме ЮНІСЕФ кошти на одну життєво необхідну вакцину, щоб допомогти матері й дитині, які цього потребують. Дві вакцинації від правця потрібні для повного захисту матері й кожної дитини, яка народиться у цієї матері протягом трьох років.

Дослідження, яке Pampers провів серед 3 000 мам у Західній Європі, свідчить, що всі мами поділяють однакові надії і мрії про своїх дітей: вони вважають щастя й здоров’я важливішими за добробут навіть у часи нестабільної економічної ситуації. Саме тому Pampers і ЮНІСЕФ створили першу інтерактивну програму для мам, які хочуть нас підтримати.

Правець – «тихий убивця»

· Правець викликає бактерія Clostridium Tetani, яка потрапляє в організм через відкриті рани.

· Симптоми захворювання проявляються через 2–14 днів після інфікування.

· Кожні три хвилини у світі через правець помирає дитина.

· Від правця помирають переважно в країнах Африки, Південної та Східної Азії.

· Лише двох вакцин досить, щоб захистити вагітну жінку і її дитину від смертельної хвороби.

Додаткова інформація

Тетяна Нурісламова,  Saatchi&Saatchi, (050) 681-79-38, (044) 494-49-09, email: tnurislamova@saatchi.com.ua

Вероніка Ващенко, керівник інформаційних проектів ЮНІСЕФ, vvashchenko@unicef.org

Яна Горохова, представник ТМ Pampers, horokhova.yv@pg.com

* Правець – рос. «столбняк».