Київ. 22 квітня. УНІАН. Компанія «Самекс», один з найбільших операторів на ринку офісного обслуговування, придбала компанію «Мій офіс».

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН інвестиційний банкір, фінансовий консультант операції Ростислав ВОРОБЙОВ.

Він відзначив, що раніше закритий ринок офісно-сервісного обслуговування став цікавим для інвесторів. «Галузь напряму підійшла до стадії консолідації», - відзначив Р.ВОРОБЙОВ.

Відео дня

За його словами, обидві компанії успішні, «компанія «Самекс» - це компанія з кращими бізнес-процесами щодо офісно-сервісного обслуговування в Україні, і в даному разі це база для подальшого злиття і поглинань. Компанія «Мій офіс» - дуже сильний гравець ринку, що має розвинену регіональну мережу». З березня 2010 р. обидві компанії об`єдналися під брендом «Самекс».

Сума операції не розголошується, однак Р.ВОРОБЙОВ відзначив, що вона може змінитися за наслідками роботи в 2010 р.

За словами генерального директора «Самекс» Павла ДІЦА, інвестиції у придбання дозволять компанії «Самекс» стати найбільшим гравцем у своєму сегменті і збільшити присутність на регіональних ринках за рахунок існуючих представництв «Мій офіс».

Керівник департаменту маркетингу компанії «Самекс» Марина ДОРОВСЬКА повідомила, що за підсумками 2010 р. компанія планує зайняти 7,5% українського ринку корпоративного обслуговування, який оцінюється в 2010 р. в 1,36 млрд. грн.

Надалі, за словами Р.ВОРОБЙОВА, планується розширення компанії «Самекс», зокрема за рахунок купівлі ще двох-трьох регіональних компаній сервісного обслуговування. «Ці операції зараз у стадії попереднього опрацьовування», - сказав він, уточнивши, що вони можуть бути завершені до кінця 2010 р.

Довідка УНІАН. Компанія «Самекс» - один з найбільших операторів на ринку офісного обслуговування. Компанію створено у 1998 р. і на сьогодні вона має 4 філіали: у Києві, Дніпропетровську, Львові і Луганську, і 3 регіональні представництва: у Вінниці, Житомирі і Харкові.