Після фінансової кризи кредитування відійшло на найдальші позиції. Банки активно прагнули зберегти свої резерви і хоч якось утриматися на плаву. Проте, «БТА Банк» ще з початку 2009 року відновив кредитування фізичних осіб.

Відео дня

Так, клієнти банку можуть оформити кредити на покупку автомобіля і нерухомості, а також на покупку первинної нерухомості під заставу вже існуючої. Розвиваючи цей напрям, з 4-го кварталу 2009 року «БТА Банк» пропонує оформити кредит на ці об`єкти за новою кредитною програмою – «Валютний-індексованим кредитом».

Умови «Валютний-індексованого кредиту» прості та прозорі: кредит видається в гривні за ставкою від 16,5% річних, при цьому в разі падіння офіційного курсу гривні до долара США, встановленого НБУ в день оплати платежу по кредиту, порівняно з курсом НБУ в день отримання кредиту, позичальник оплачує комісію, яка розраховується як сума платежу по кредиту, скоректована на індекс зміни курсу. «Валютний-індексований кредит» дозволяє клієнтові не переоцінити свої можливості, а реально оцінити можливість у майбутньому погашати кредит.

Таким чином, враховуючи, що ринкова позиція по кредитах знаходиться на рівні 25-27% річних, «БТА Банк» дає можливість клієнтам економити на відсотках, одержавши кредит за ставкою від 16,5% річних.