27 квітня 2010р, о 12:30 в приміщенні прес-центру  Інформаційного агентства УНІАН відбудеться прес-конференція Федерації плавання України.

У рамках прес-конференціїФедерації  плавання Українибуде презентована Національна програма розвитку водноспортивних комплексів в Україні разом з типовим водноспортивним комплексом Н2О. Учасники прес-конференції будуть мати можливість ознайомитись з типовим водноспортивним  комплексом Н2О, розробленим  вперше згідно завдання  спеціалістів Федерації плавання України з урахуванням реальних потреб та можливостей українських міст.

Відео дня

У прес-конференції братимуть участь:  Дьомін О.А.- Президент Федерації плавання України; Власков А.А. -  перший віце-президент член технічного комітету Міжнародної Федерації плавання (FINA), член Бюро Європейської ліги плавання (LEN); Домашенко А.В. – заступник міністра у справах сім‘ї, молоді та спорту, Фесенко С.Л. – віце-президент Федерації плавання України, член технічного комітету ветеранського плавання (LEN), чемпіон Олімпійських Ігор 1980р.; Клочкова Я.О. – чотириразовий Олімпійська чемпіонка, майстер спорту з плавання; Шумілін В.О. - Генеральний директор компанії «АТМ», автор типового проекту «Водноспортивний комплекс Н2О».

Відповідальність за розробкуНаціональної програмирозвитку водноспортивних комплексів взяла на себе Федерація плавання України.

Мета проекту - залучити бізнес, бізнес-технологій до індустрії спорту та здорового способу життя.

У проекті типового водноспортивного комплексу Н2О було враховано всі вимоги Міжнародної Федерації плавання FINA, використані технології які відповідають сучасним вимогам та світовому досвіду, передбачено можливості та потреби мешканців, спортсменів, територіальної та освітньої влади, власників та керівників спортивних об‘єктів. Програма передбачає різноманітні моделі фінансування та експлуатації. Особлива роль у проекті приділяється управляючим компаніям. Саме від спеціалістів з експлуатації, від їх знань та досвіду залежить успіх програми, а у більшості випадків і старт будівництва нових водноспортивних комплексів.

Теза: «Держава повинна піклуватись про здоров‘я громадян!» – теза інфантильного суспільства. Якщо ми хочемо конкурувати за результат, за перемогу, за знання, за кар’єрний ріст, за підвищення зарплатні, за перемогу у тендері, ми повинні вміти змагатися!

Ми повинні самі піклуватися про своє здоров‘я. Про свій успіх! Держава зобов’язана створити умови! І ніде не сказано, що за це не потрібно платити!

Успіх плавання України на міжнародній арені дуже важливий. Але ще важливіше здоров‘я, здоровий дух, упевненість у власних силах кожного громадянина країни. Це принципи КОНКУРЕНЦІЇ. Це те, чого нам так і не вистачає!

У Програмі своє слово ще не сказала держава. Якщо принципи, закладені у програмі, приймаються сьогоднішнім урядом, то, як союзники, ми можемо досягти більшого. Якщо пропонований підхід підтримають представники інших видів спорту, то можливо разом планувати спільні дії.

Врешті-решт, від нас залежить, чи буде спорт у країні, і яким йому бути. Ми всі втомились від системної невизначеності!

Плаванню, спорту для відродження потрібні сучасні ефективні плавальні басейни та водноспортивні комплекси. Перші кроки з реалізації програми були зроблені силами Федерації плавання України. Було вирішено піти шляхом створення типових водних комплексів. Підготувавши технічне завдання, Федерація плавання України через організацію фондування залучила кошти, замовила проект, і сьогодні ми маємо перший типовий проект водноспортивного комплексу з плавальними басейнами.

Водноспортивний комплекс Н2О об‘єднує споживачів різноманітних видів спорту різних вікових категорій. Конструктивні особливості комплексу Н2О дозволяють моделювати його функціонально, доповнювати та розвивати базову модель у часі. І все це на основі розрахунків, економічного аналізу та доцільності.

Широкомасштабна презентація багатофункціонального комплексу Н2О та Національну програму розвитку водноспортивних комплексів відбудеться 14 травня на конференції «Сучасні водноспортивні комплекси. Здоров‘я – спорт – бізнес», яку проводитиме Федерація плавання України, під патронатом Міністерства України сім‘ї, молоді та спорту. 

На прес-конференції, яка відбудеться 27 травня о 12.30, присутні  будуть мати можливість ознайомитись з найближчими планами Федерації плавання України а саме: з проведенням ХIII Чемпіонату Європи з водних видів спорту серед ветеранів, який вперше відбудеться  на території України у м. Ялта у 2011 році. А  також  з  можливостями  та  перевагами  нової спортивної інфраструктури.

Нам вже час визнати, що система організації спорту, здорового способу життя у державі знаходиться у стані польоту. У прірву!

По великому рахунку справа навіть не в медалях. Медалі – це природній результат процесу змагань, де змагаються всі. Конкурують всі! Діти, студенти, спортсмени, тренери, менеджери, адміністратори, власники об‘єктів спортивної інфраструктури, судді, керівники клубів, мери міст, чиновники, президенти. І радіють перемогам! І сприяють перемогам! І пишаються! Дитиною!Чемпіоном!Своїм клубом!Рідним містом!Країною!

За додатковою інформацією звертайтесь:

Федерація плавання України: 

www.swimukraine.org.ua

Тел.: 044-289-42-11

Контактна особа: Ключник Генадій

Компанія «АТМ» (розробники проекту): www.atm.kiev.ua