Київ. 20 квітня. УНІАН. Сьогодні в столичному Будинку кіно відбудеться прем`єра документального фільму «Богдан Хмельницький», підготовленого в рамках телевізійного проекту “Гра долі”, що виходить на “5-му каналі”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив автор і режисер фільму “Богдан Хмельницький”, генеральний продюсер телепроекту "Гра долі" Василь ВІТЕР.

“У фільмі “Богдан Хмельницький” представлено історію приватного життя гетьмана України по обидва боки Дніпра на тлі його славетних перемог і прикрих поразок”, - зазначається в анонсі стрічки.

Відео дня

За словами В.ВІТЕРА, ця прем’єра присвячена 5-й річниці серіалу "Гра долі", виробництва студії ВІАТЕЛ.

Він підкреслив, що за п’ять років знято 89 фільмів про п’ятдесят героїв. “Це українці і не українці, які зробили добро для української землі, для народу України”, - підкреслив В.ВІТЕР. Це й видатні літератори, в тому числі Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Оноре де Бальзак, Михайло Булгаков; й гетьман Іван Мазепа, і композитор Микола Лисенко та багато інших. В.ВІТЕР підкреслив, що це лише невеликий перелік тих, про кого студія хотіла би зняти фільм.

В.ВІТЕР зазначив, що телепроект не фінансується державою, не дивлячись на очевидний культурно-просвітницький характер проекту. Серіал знімається за рахунок власних коштів, і через обмеженість бюджету часто колектив не може втілити всі існуючі сценарії про видатних українців. Тому студія відкрита до співробітництва з меценатами й спонсорами, які хочуть підтримати українську культуру.

Документальний серіал розповідає загадкові, інтригуючі історії з приватного життя знаменитих людей, які жили на українській землі, та українців, рознесених по всьому світу. “Історії кохання. Історії сходження на олімп слави, або несподівані повороти долі. Елегантна, вишукана розповідь про маловідомі факти з життя відомих людей в українській культурі, мистецтві, науці», - наголошують його автори.

Ведуча серіалу "Гра долі" Наталка СОПІТ зізналась, що для неї ці п’ять років промайнули, як п’ять днів. Вона висловила сподівання, що “магічний збіг цифр” - 5 років, “5-й канал”, 50-й фільм - дасть новий поштовх розвитку телепроекту. Вона закликала всіх не байдужих долучатись до їх проекту – допомагаючи з ідеями для фільмів, наданням цікавих історичних матеріалів, написанням сценаріїв, а також наданням фінансової допомоги.

Показ розпочнеться сьогодні о 18.30 в Червоному залі Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6).