Київ. 20 квітня. УНІАН. Громадянин Канади Рональд ДЕРРІКСОН, який інвестував в українську економіку понад 10 млн. дол., має намір звернутися до суду для захисту своїх прав власності. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами Р.ДЕРРІКСОНА, з 2004 року він інвестував гроші в українську економіку, зокрема, у два підприємства - ТОВ «Унірем-Агро» і ТОВ «Унірем-Ойл», в яких володів більш як 70% акцій. Інвестиції у розмірі близько 10 млн. дол. були спрямовані на будівництво елеватора в Дніпропетровській області. Крім того, підприємства обробляли близько 7 тис. га землі.

Проте, повідомив він, його партнер по бізнесу Віктор Ф. продав основні активи підприємств, а надходження від продажу майна вивів шляхом купівлі застарілої техніки, яку було переоцінено у п`ять разів. Протягом шести місяців після цього обидва підприємства були доведені до банкрутства. За словами Р.ДЕРРІКСОНА, незважаючи на те, що він є мажоритарним акціонером, продаж майна з ним не узгоджувався. «Це було рейдерським захопленням», - заявив Р.ДЕРРІКСОН.

Відео дня

Юрист Р.ДЕРРІКСОНА, партнер юридичної фірми «ОМП» Микола ОРЛОВ заявив, що майно виводилося поспіхом і за типовими рейдерськими схемами. Для захисту інтересів інвестора юридична компанія має намір звернутися до керівництва держави з клопотанням про максимально швидкий розгляд і розслідування цієї справи. Крім того, матеріали буде передано до суду і в компетентні органи.

Керівник комерційного відділу Посольства Канади в Україні Майкл РЕШІТНИК заявив, що уряд Канади зробить все для того, щоб бути упевненим, що «це буде відкритий і прозорий процес».

При цьому Р.ДЕРРІКСОН заявив, що планував інвестувати ще близько 110 млн. дол. у будівництво підприємства з виробництву біопалива, проте на сьогодні заморозив цей проект і розглядає можливість перенесення його в іншу країну.