Ознайомившись з проектом закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та послуг з передрікання майбутнього (долі))», зареєстрованого за №6299 від 13.04.2010р., ми, професійні астрологи України висловлюємо стурбованість, щодо визначення в цьому законопроекті Астрології як інструменту порушення здоров’я нації та висловлюємо щодо цього свою позицію.

Ми вважаємо, що Астрологія – це наука з дослідження процесів, що розвиваються у часі. Астрологія – це емпірична наука (у перекладі з грецької – «знання зірок»), яка ґрунтується цілком на науковому методі порівняльного символічного аналізу хронології циклів великих космічних об’єктів та людської істоти, як частини біо- та ноосфери планети Земля. Астрологічний прогноз – це наукове математичне дослідження проекції небесної сфери на площину екліптики, складений для отримання відповіді щодо вірогідного напрямку розвитку тієї чи іншої ситуації (вірогідність не менш 80%).

На сьогоднішній день:

по-перше

,  астрологи України – це велика спільнота інтелектуальних людей, здебільшого з вищою освітою, а також велика кількість приватних підприємців, громадських організацій та установ, а відповідно, робочих місць та податкових утримань;

Відео дня

по-друге, легальність астрології в Україні (код професії 5151) – це можливість вести відкритий науковий діалог щодо окремих астрологічних методів та конструктивно впливати на прояви шарлатанського підходу до професії та профанації астрології як науки;

по-третє, визнання астрології, яке легально існує у всіх цивілізованих країнах світу – це підтвердження курсу України на входження до цивілізованої світової спільноти, визнання свободи мислення, свободи слова, свободи праці та інших демократичних надбань.

У своїй заяві, ми посилаємось на документ, який було прийнято астрологами України 20-21 березня 2010 року на Першому Конгресі Астрологів України у м. Києві:

МАНІФЕСТ  Першого Конгресу Астрологів України

Перший Конгрес Астрологів України – це обмін думками та поглядами, головною метою якого є пошук спільних шляхів створення сприятливих умов для професійної астрологічної діяльності в Україні.

Маніфест Першого Конгресу Астрологів України – це документ, який формулює загальні принципи астрологічної діяльності, спрямованої на реалізацію головної мети Конгресу.

         1. Загальні визначення.

· Астрологія – це наука, яка досліджує процеси, які відбуваються в просторі та часі. 

· Астрологічна консультація – це застосування астрологом методів наукового аналізу та інформування клієнта про свої висновки.

· Астрологічний прогноз – це висновок про вірогідні тенденції розвитку подій, зроблений на базі методу математичної екстраполяції конкретного астрологічного аналізу.

         2.  Етика астролога.

· Будь яка дослідницька та інформаційна діяльність астролога повинна мати діловий об’єктивний характер, незалежно від його переконань, школи, культурних традицій, та має бути спрямована на розвиток  і популяризацію наукової астрології.

· Астрологічна консультація має проходити в рекомендаційній формі. Астролог не має права приймати рішення за клієнта.

· В своїй діяльності астролог орієнтується на норми суспільної моралі та діючого законодавства України. Астролог повинен утримуватися від дій, які чинять перепони для свобідної та творчої астрологічної діяльності колег.

· Метою  астрологічної освіти в межах різних астрологічних напрямків є підготовка кваліфікованих астрологів, що будуть сприяти гармонійному розвитку людини і суспільства в цілому.

Астролог – це професія. Професійний астролог повинен керуватися правилами етики, що прийняті Першим Конгресом Астрологів. Професійний астролог несе особисту відповідальність за свою діяльність у галузі астрології.

Координаційна Рада Першого Конгресу  Астрологів України

Контактні особи:

Калантарова Олена – голова «Академії Професійної Астрології», ініціатор прес-конференції

Холомєєв Андрій – модератор Координаційної Ради Конгресу Астрологів України

http://www.astrocongress.org , http://astrocongress.com, http://www.astroclub.at.ua, astrocongress@ukr.net

01021, Київ, вул.. Інститутська 22/7

тел.. +38 050 543 86 87, +38 044 353 17 56, +38 044