Київ. 15 квітня. УНІАН. Сербська співачка Дівна ЛЮБОЄВИЧ, яка планує дати благодійні концерти з нагоди 75-річчя глави Української православної церкви Московського патріархату Блаженнішого Митрополита ВОЛОДИМИРА, вже перетнула кордон України.

Як повідомили організатори концерту, при перетині українського кордону в аеропорту Бориспіль у Д.ЛЮБОЄВИЧ виникли проблеми з візою, у зв’язку з чим довелось перенести раніше заплановану прес-конференцію. Наразі, співачка успішно перетнула кордон та готується до концерту.

Організатори запрошують журналістів поспілкуватись з Д.ЛЮБОЄВИЧ 16 квітня о 18:00 в Мистецькому арсеналі.

Відео дня

Також вони підтверджують, що низка благодійних концертів відбудеться згідно з графіком: 16,17 та 18 квітня о 19:00.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в нашому агентстві мала відбутися прес-конференція співачки, однак перед її початком організатори повідомили, що Д.ЛЮБОЄВИЧ вже більш як 3,5 години не може перетнути український кордон в аеропорту “Бориспіль”.

Як повідомлялося у прес-релізі до прес-конференції, з 16 по 18 квітня о 19.00 на території ДП «Мистецький арсенал» мають відбутися благодійні концерти сербської співачки Д.ЛЮБОЄВИЧ та хору «Мелоді» з нагоди 75-річчя Блаженнішого ВОЛОДИМИРА.

Цей захід має відбуватися з благословення Митрополита ВОЛОДИМИРА та за підтримки Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА.

*** Д.ЛЮБОЄВИЧ - народилася в Белграді. З 10 років вивчала церковні співи у белградському монастирі. Вона закінчила музичну академію, співала в монастирському хорі, хорі «Макраньяц». Вона є наймолодшою учасницею «Першої спільноти хоралу Белграда», в 21 рік заснувала хор «Мелоді», до репертуару якого входить ортодоксальна церковна музика, від найстаріших одно- та багатоголосних візантійських, сербських, болгарських та руських наспівів до сучасних творів. Колектив Д.ЛЮБОЄВИЧ співпрацює з оперними солістами зі Швейцарії, Англії, Італії. Сама Д.ЛЮБОЄВИЧ є диригентом, що поєднує співацьку кар’єру з викладанням у Сербії та Франції. Є лауреатом багатьох сербських та європейських премій.