Київ. 15 квітня. УНІАН. Громадські організації "Якість життя", "Рух протидії наркоманії і наркокорупції", Комітет з боротьби з організованою злочинністю і корупцією, Інтернет партія України вимагають від Кабінету міністрів заборонити продаж сумішей для куріння "Бомбей", "Spice" та інших, що містять наркотики.

Відповідну заяву сьогодні на прес-конференції в УНІАН зробив депутат Одеської міськради, керівник громадської організації "Якість життя" Олексій ГОНЧАРЕНКО.

За його словами, названі суміші, створені на основі шавлії, блакитного лотоса, гавайської троянди з обробкою синтетичними канабіноїдами "є аналогами марихуани, але набагато сильнішої дії".

Відео дня

На підтвердження своїх слів О.ГОНЧАРЕНКО навів висновки досліджень зарубіжних учених, які, за його словами, дійшли висновку, що "дурманний ефект сумішей для куріння обумовлений наявністю в них синтетичного канабіноїда JWH-018, який в п`ять разів активніше тетрагідроканабінола, який є основою марихуани".

Продовжуючи тему, депутат зазначив, що сьогодні в результаті пікетування Кабінету міністрів України активістам громадських організацій вдалося зустрітися з представниками уряду, Міністерства охорони здоров`я, Міністерства внутрішніх справ і одержати від них гарантії щодо внесення найближчим часом доповнень в законодавство, які заборонять реалізацію зазначених сумішей для куріння в Україні.