Київ. 15 квітня. УНІАН. Центр британської освіти оголошує конкурс серед українських школярів, переможці якого поїдуть на навчання до Великої Британії.

Про це повідомила віце-президент Центру британської освіти Олена ПУЗІКОВА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, акція “Найкраще есе англійською мовою – шлях до майбутнього” проходитиме в рамках організованого центром Фестивалю британської освіти. Школярам пропонується написати англійською мовою есе на запропоновані центром теми. Зокрема, “2012 – рік футболу в Європі. Яким чином Україна може покращити імідж країни в Європі та в усьому світі завдяки Євро-2012?”, “Мистецтво і драматургія та їхнє місце у ХХІ столітті високих технологій”, “Високотехнологічні сектори та наука – у чому їх важливість для України?”.

Відео дня

О.ПУЗІКОВА повідомила, що конкурс триватиме до 15 травня, усі бажаючи мають надсилати свої твори на електронну адресу Центру британської освіти (westua2@live.ru). Після завершення конкурсу спеціальна комісія з представників Центру британської освіти, Міністерства освіти і науки України та провідної британської освітньої організації «Рассел Груп» визначить переможця.

Голова Департаменту розвитку зв’язків з навчальними закладами Центру британської освіти Володимир МАГДИЧ повідомив, що переможці конкурсу поїдуть на навчання до провідних британських шкіл, зокрема, отримають стипендію на літні курси англійської мови у провідні навчальні заклади Великої Британії

Президент Центру британської освіти Стівен КЛАРК повідомив, що переможці у трьох номінаціях поїдуть до школи Веллінгтон (Wellington School), Конкорд (Concord College), а переможець конкурсу, який напише найкраще есе на футбольну тему, поїде в школу, створену на базі англійського футбольного клубу “Арсенал”. С.КЛАРК зауважив, що переможцем в цій номінації зможе стати лише хлопець, оскільки в цій школі, крім навчання англійської мови, відбуватимуться тренування з футболу за участі професійних тренерів клубу.

О.ПУЗІКОВА наголосила, що конкурс спрямований на те, щоб обдаровані діти, незважаючи на статки їхніх родин, змогли поїхати до найкращих шкіл Великої Британії.

Крім того, за її словами, Центр британської освіти працює над створенням стипендій для талановитої української молоді.

Як повідомлялось, Фестиваль британської освіти проходитиме в Україні у квітні – травні поточного року.