Київ. 14 квітня. УНІАН. Педагоги та громадські активісти звертаються до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, органів прокуратури та інших відповідальних органів влади з вимогою посприяти скасуванню рішення Шевченківської районної ради Києва щодо ліквідації школи-інтернату №3 для обдарованих дітей-сиріт і будівництва на території цього навчально-виховного закладу елітного житлового комплексу.

Про це від імені педагогів та громадських активістів заявила голова ГО “Захист прав дитини” Ніна ФЕДОРОВА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, у березні 2008 року Шевченківська райрада ухвалила рішення про перепрофілювання школи-інтернату №3, розташованого у парковій зоні за адресою: вул. Саратовська, 20, та виділення землі на території цього навчально-виховного закладу для будівництва приватним інвестором елітного житлового комплексу.

Відео дня

“Розташований у парковій зоні на території 12 га інтернат став ласим шматком для інвесторів, які всіма правдами та неправдами прагнуть зробити бізнес. Верхом цинізму є оприлюднення плану забудови згаданої території, який можновладці навіть не приховують”, - заявила Н.ФЕДОРОВА.

Громадській діяч повідомила, що це рішення Шевченківської райради було опротестоване прокуратурою Києва, але процес із фактичної ліквідації школи-інтернату триває.

“Ще донедавна інтернат був рідною домівкою для 350 вихованців. Проте на сьогодні у закладі залишилося лише дев’ять. Показово, що за останні три роки сюди не направлено жодної дитини”, - зазначила Н.ФЕДОРОВА.

Педагоги і громадські активісти виступили зі зверненням до Президента, органів прокуратури та інших відповідальних органів влади з вимогою посприяти вирішенню цього конфлікту, не допустити ліквідації інтернату, і створити на його базі загальноукраїнський центр для обдарованих дітей-сиріт.