Київ. 13 квітня. УНІАН. Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я наполягає, що влада столиці намагається виселити її з орендованого приміщення по вулиці Тарасівській.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили голова Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я Лариса КАНАРОВСЬКА та завідувач відділу з правових питань, правовий інспектор праці профспілки Сергій КУБАНСЬКИЙ.

Вони продемонстрували два документи: рішення Київської міської ради від 27 листопада 2009 року про зміну умов оренди та лист Головного управління комунальної власності міста Києва від 2 квітня поточного року на адресу профспілки щодо вищеназваного рішення Київради.

Відео дня

Юрист профспілки С.КУБАНСЬКИЙ пояснив, що, згідно з рішенням Київради, профспілці пропонують зайняти інші кімнати у цьому ж будинку по вулиці Тарасівській. Водночас, замість площі 243,5 кв. м. їм пропонується 176,3 кв. метри, в тому числі приміщення актової зали, яка потребує суттєвого ремонту. За словами юриста, відремонтовані приміщення, які сьогодні займає профспілка на умовах оренди з 1988 року, пропонується передати нікому невідомій благодійній організації “Благодійний фонд Святого Миколая 2007”.

С.КУБАНСЬКИЙ зауважив, що Київрада приймала це рішення навіть не повідомивши про свої наміри профспілку, більше того, працівники профспілки дізнались про існування такого рішення лише через декілька місяців, 2 квітня, отримавши відповідного листа від Головного управління комунальної власності м.Києва.

Юрист переконаний, що це рішення Київради не відповідає українському законодавству, оскільки було істотно змінено умови оренди.

Він повідомив, що профспілка звернулася до прокуратури Києва з вимогами відреагувати на порушення її прав як орендаря.

Також Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я звернулися до фракції Блоку Кличка у Київраді, і депутати від блоку вже зареєстрували проект постанови про скасування рішення щодо зміни умов оренди профспілки. Міська профспілка медичних працівників планує також звернутись до інших політичних сил, представлених в Київраді, з проханням переглянути минулорічне рішення на наступній сесії.

Л.КАНАРОВСЬКА вважає, що всі ці дії навколо профспілки є розправою за її активну позицію.

“Це розправа за те, що ми не мовчали”, - наголосила вона, зазначивши, що протягом останніх років профспілка вела активну боротьбу з київською владою через критичний стан справ у медичній сфері столиці, відсутність достатнього фінансування лікарень, малі заробітні плати медпрацівників тощо.

Як повідомляв УНІАН, 9 квітня Блок Кличка заявив, що столична влада готує політичну розправу над Київською профспілкою працівників охорони здоров’я, намагаючись виселити її з займаного приміщення.

12 квітня прес-служба Київської міськдержадміністрації поширила коментар начальника відділу оренди Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА, секретаря постійної комісії з розгляду питань оренди майна лікувально-профілактичних закладів комунальної власності Києва Наталії ЩЕРБАНЬ, в якому вона заявляла, що інформація щодо виселення з орендованого приміщення по вулиці Тарасівській, 6-а Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я, поширена у засобах масової інформації, не відповідає дійсності.