Київ. 13 квітня. УНІАН. Експерти підкреслюють необхідність відновлення роботи Міжгалузевої ради з питань розвитку інформаційного товариства при Кабінеті міністрів України, який би очолив прем`єр-міністр Микола АЗАРОВ.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили представники Інтернет- і IT-асоціацій.

Зокрема, за словами президента Асоціації «ІT-України» Ігоря ЛИСИЦЬКОГО, сфера інформаційно-комунікаційних технологій України показує стабільне зростання в умовах фінансово-економічної кризи. Проте існує ряд проблемних питань, які допоможуть вирішити створення позитивного іміджу України як держави, що розвиває інформаційні технології; реформа в сфері підготовки кадрів та освіти в цій сфері; створення недержавної системи пенсійного забезпечення тощо.

Відео дня

«Принцип солідарної відповідальності покладено нами в основу подальших кроків, і основним на цьому етапі є звернення до уряду з проханням створити конкретний механізм, який би дозволив ефективно комуніціювати нам – представникам бізнесу і представникам держави - для досягнення нашої мети. Таким механізмом нам бачиться Міжгалузева рада з розвитку інформаційного товариства, роботу якого необхідно негайно відновити та відновити його склад», - сказав І.ЛИСИЦЬКИЙ.

Як нагадала голова правління Інтернет Асоціації України (ІНАУ) Тетяна ПОПОВА, Міжгалузева рада з питань розвитку інформаційного товариства при Кабміні була створена в січні 2009 р., її очолив тодішній перший віце-прем`єр Олександр ТУРЧИНОВ. «На жаль, ця рада жодного разу не збиралася, мабуть, країні було не до цього напередодні виборів», - зазначила вона. На її думку, роботу цієї ради слід відновити. «Державі необхідно здійснити конкретні кроки для розвитку інформаційного товариства в Україні. Приміром, слід пожвавити роботу Міжгалузевої ради з питань розвитку інформаційного товариства при уряді. Це дасть змогу скоординувати зусилля державного і приватного секторів економіки з метою ефективного використання існуючих ресурсів», - зазначила Т.ПОПОВА. За її словами, серед першочергових завдань, що вимагають вирішення, - вдосконалення нормативно-правової бази в інформаційній сфері, впровадження технологій електронного бізнесу тв електронного уряду, підвищення рівня інформатизації всіх галузей економіки.

За словами в.о. голови Державного комітету інформатизації України Андрія СЕМЕНЧЕНКА, Держкомітет виконує координацію відносин бізнесу і влади в цій сфері, проте одного його недостатньо, враховуючи проекти, які розвиватимуться в інформаційній сфері і в яких задіяні також міжнародні організації. «Сьогодні справді є потреба в оновленні функціонування цієї Міжгалузевої ради. Ми підготували відповідні пропозиції в органи виконавчої влади, вони пішли, як від комітету, так і від громадськості. Саме такий орган саме з такими повноваженнями, очолюваний на найвищому рівні, може вирішити міжгалузеву координацію, координацію між органами державної влади, місцевими органами самоврядування з міжнародними фондами», - вважає він.