Дана подія має особливе значення не тільки для потенційних покупців житла в комплексі «Престиж Хол», а й у цілому для іпотечного ринку. Відкриття кредитування для купівлі первинного житла одним з найбільших банків країни є першим дзвіночком на шляху до одужання іпотеки в цілому.

На прес-конференцію, присвячену відкриттю нової хвилі кредитування на первинному ринку, були запрошені представники засобів масової інформації, а також безпосередні учасники проекту.

Від імені девелопера проекту «Престиж Хол», компанії «А.В.С.», виступив заступник керівника - Віктор Гусаков, від імені «ПриватБанку» Юлія Фартушна - заступник директора керівника бізнесу обслуговування VIP-клієнтів, від компанії-забудовника в конференції взяв участь Олександр Бондарець - комерційний директор ЗАТ «Аеробуд».

Відео дня

У рамках конференції пройшла презентація комплексу «Престиж Хол», обговорення темпів і якості будівництва, термінів реалізації, розвитку інфраструктури. Особливу увагу приділили гарантійним зобов`язанням щодо вчасної здачі, які надає девелопер проекту компанія «А.В.С.».

«На тлі багатьох інших проектів, яких спіткала сумна доля «вічних недобудів» через нестачу коштів, комплекс «Престиж Хол» виглядає досить виграшно, оскільки його не залежить від економічної ситуації в країні. Завдяки кредитній лінії, відкритої для нас «ПриватБанком», будівництво не припинялося до, під час і після кризи»- підкреслив присутнім представник «А.В.С» Віктор Гусаков.

Переваги грамотного фінансування будівництва відзначив і комерційний директор ЗАТ «Аеробуд» - Олександр Бондарець. - «Своєчасне надходження коштів дозволяє активно будувати і виконувати дані раніше обіцянки щодо своєчасної готовності житла».

Однак головною темою, стала заява «ПриватБанку» про відкриття кредитів для фізичних та юридичних осіб для придбання первинного житла. Слід зауважити, що можливість отримання кредиту на первинне житло поширюється поки що тільки на покупців нерухомості в житловому комплексі «Престиж Хол».

«Кредитування покупців комплексу «Престиж Хол» стане першою пост-кризової іпотечною програмою, з якою ми вирішили вийти на ринок із давно перевіреними та надійними партнерами. Зваживши всі ризики, ми повністю впевнені в успіху даного проекту, ліквідність якого не викликає сумнівів. Нерухомість у центрі міста завжди знайде свого покупця, і «Престиж Хол» не є виключенням», - ділиться фактами Юлія Фартушна. - «Ми вирішили відкрити іпотечну програму кредитування під покупку нерухомості з лояльною ставкою 22% річних у гривні. Термін кредитування може коливатися від 3-х до 20-ти років. Мінімальний внесок становить 35%, і не залежить від термінів кредитування».

Зі слів Віктора Гусакова, компанія-девелопер поряд з банківським кредитуванням, буде продовжувати реалізовувати існуючу систему розстрочки. У даний час пропонується безвідсоткова розстрочка до 6 місяців, а також розстрочка від 1-го до 3-х років. В останньому випадку застосовується процентна ставка, яка напряму залежить від терміну розстрочки, а також суми початкового внеску.

Після виступу основних учасників, гостям конференції надали можливість хвилюючі їх питання.

Особливу увагу, безсумнівно, було приділено питанню умов кредитування від «ПриватБанк». Як запевнила представник «ПриватБанк» Юлія Фартушна, умови надання іпотеки цілком прийнятні, а підхід до кожного позичальника індивідуальний. «Крім того, при оформленні кредиту не потрібне додаткове заставне майно, оскільки заставою по кредиту стають права на нерухомість, що купується. Цей факт і є привілеєм, оскільки ні один проект поки що не кредитують на стадії будівництва без додаткових застав» - підкреслила Юлія Фартушна.

Крім того, гості конференції концентрували увагу і на більш вузьких питаннях, що стосуються послідовності технології будівництва, принципів вибору постачальників будматеріалів, суми інвестицій у проект тощо.

Після прес-конференціі, була організована невелика екскурсія на будмайданчик, де можна було спостерігати хід будівельних робіт, а також оцінити якість вже виконаних робіт. Гості змогли піднятися на одну з секцій «Престиж Хол» і насолодитися шикарним панорамним видом з тераси на останньому поверсі.

По завершенні заходу учасники відзначили, що проект «Престиж Хол» має позитивний потенціал, як щодо темпів будівництва, так і темпів реалізації житлових метрів. А старт кредитування від «Приватбанку» став додатковим чинником зростання попиту на житло в житловому комплексі «Престиж Хол».

Заходу будуть присвячені телевізійні передачі, які вийдуть на телеканалах «СІТІ», «СТБ» та «5 канал».

ДОВІДКА

«Престиж Хол» - респектабельний житловий комплекс, що будується в центрі Києва – на Печерську, на перетині вулиць Анрі Барбюса та Патриса Лумумби. У складі комплексу передбачена широка інфраструктура, підземний паркінг, гостьові стоянки, цілодобова охорона, благоустрій прилеглої території. Унікальне розташування комплексу дає відмінні видові характеристики на панорами Києва. Фінансовий партнер проекту - «ПриватБанк». Девелопером проекту є ТОВ «А.В.С». Генеральний підрядник - ЗАТ «Аеробуд». Здачу першої черги заплановано на 3 кв. 2010 року.

www.prestigehall.com.ua