Київ. 9 квітня. УНІАН. Опозиція наполягатиме на створенні у парламенті під час пленарного засідання у середу Тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів втручання і здійснення тиску на Конституційний Суд України з “метою прийняття з їхнього боку завідомо неправомірного рішення”.

Про це заявив на прес-конференції в агентстві УНІАН народний депутат від НУ-НС Роман ЗВАРИЧ.

Він наголосив, що у середу саме опозиція формує порядок денний, відповідно до закону про Регламент ВР, тому питання про створення ТСК має розглядатися у середу першим.

Відео дня

При цьому Р.ЗВАРИЧ нагадав, що для підтримки рішення про створення ТСК потрібно не 226, а лише 150 голосів народних депутатів, і “вони в нас є”.

Він зазначив, що в разі створення ТСК “ми будемо викликати кожного суддю і будемо їх допитувати”.

У свою чергу народний депутат Сергій ВЛАСЕНКО наголосив, що за результатами роботи ТСК може бути поставлене питання щодо звільнення суддів КС, які підтримали рішення, яке суперечить Конституції України. Він вважає, що “буде достатньо підстав, щоб ставити це питання”.

С.ВЛАСЕНКО наголосив, що рішення КС, що до складу коаліції можуть входити не лише фракції, але й окремі депутати, не робить нинішню коаліцію легітимною.

При цьому Р.ЗВАРИЧ назвав дивною відповідь голови КС Андрія СТРИЖАКА, який сказав, що не рахував, скільки народних депутатів було у фракціях, які створювали коаліцію, мовляв, це справа голови Верховної Ради Володимира ЛИТВИНА - вести такі підрахунки.

“Відверто кажучи, ми зрозуміли вказівку голови КС і будемо таки перевіряти голову ВР на його знання арифметики. Нехай порахує”, - сказав Р.ЗВАРИЧ.

С.ВЛАСЕНКО додав: “Перше, що ми зробимо - попросимо перерахувати кількість депутатів, які знаходяться у фракціях, які створили коаліцію (у фракціях Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина у сукупності немає 226 народних депутатів - УНІАН)”.