З 24 квітня по 17 жовтня у «Парку Київська Русь» пройде найтриваліший у світі і наймасштабніший у країнах СНД та Європи фестиваль, який обіцяє стати головною культурною подією року в Україні.

Понад 10 000 артистів різних жанрів з України, інших країн СНД, а також Німеччини, Польші, Франції, Канади, США та Австралії будуть перевтілюватися у героїчні та ліричні образи богатирів, лицарів та прекрасних дам, злих чаклунів і відважних героїв, скоморохів, князів, кочовиків та вікінгів. А жонглери, каскадери, артисти музичного та танцювального жанрів представлять свої найкращі шоу. Гостями ж заходу стануть представники культурної, наукової, дипломатичної та бізнес-еліти України, СНД та Європи.

Відео дня

У програмі III Міжнародного фестивалю «Парк Київська Русь»: захоплюючі богатирські  битви XI, XIII і XV ст., лицарські турніри, День Києва, День Ярила, Медовий спас, фестиваль каскадерів, зустріч «Бабиного Літа», лучний турнір та інші видовищні заходи.

Виступи музичних колективів, покази етномоди, ярмарок майстрів, різноманітні майстер-класи і хороводи біля вогнищ також покликані розважати гостей і створювати атмосферу свята із середньовічним колоритом. На території Парку можна замовити екскурсію, фото сесію у середньовічних костюмах, покататися на конях та скуштувати страв давньоруської кухні.

Окрім фестивальних днів, насичену розважальну програму Парк запропонує відвідувачам кожної суботи та неділі.

Програма заходів розрахована на широку аудиторію. Дорослі та діти, кияни, гості столиці і країни матимуть змогу добре відпочити, набратися вражень і дізнатися про щось нове з історії Стародавнього Києва. «Парк Київська Русь» - це можливість подорожувати в часі, поринаючи в життя, культуру та побут наших пращурів.

*** «Парк Київська Русь» - Центр культури та історії Київської Русі. Створюється у с.Копачів Обухівського р-ну Київської обл. на території 10 га. Суть – відтворення образу Дитинця-Кремля Києва V-XIII ст.. з максимальною історичною достовірністю, використовуючи всі існуючі на сьогоднішній день наукові, археологічні, етнографічні дані. Мета – створення культурно-історичного туристичного центру, який приваблюватиме туристів з усього світу і сприятиме поліпшенню іміджу України на світовій арені.

Автор проекту «Парк Київська Русь» – Володимир Янченко, президент Благодійної організації  «Слов’янський фонд».          
                                                                                       Прес-служба «ПКР» - 097 352 66 51.