Київ. 25 березня. УНІАН. У Києві сьогодні в клубі "44" розпочинаються Дні правильної білоруської музики.

Про це на прес-конференції повідомила директор концертного агентства CAD Євгенія СТРИЖЕВСЬКА.

"Дні правильної білоруської музики починаються сьогодні і завершаться 27 березня", - сказала Є.СТРИЖЕВСЬКА.

Відео дня

У свою чергу автор проекту, продюсер Першого альтернативного музичного каналу A-One Олег ТИХОНОВ повідомив, що свою творчість в клубі "44" представлять такі музичні колективи, як "Срібне весілля", Kusudama, Yellow Brick Road, Osimira, The Toobes. "Я думаю, що відвідувачі заходу зрозуміють, побачать, почують абсолютно нові для себе напрями й течії", - вважає він.

"Білоруська культура і білоруська рок-культура не обмежується лише групами "Ляпіс Трубецкой" чи "Сябри". За ці три дні хочемо показати максимальне розмаїття нашої культури, тому вони тематично розділені на джазовий день, на етно-день і день рок-н-ролу. Групи представлені різноманітні й цікаві", - додав директор Першого альтернативного музичного каналу A-One Олег СКОРОБОГАТИЙ.

Водночас ініціатори проведення Днів правильної білоруської музики в Києві О.ТИХОНОВ і О.СКОРОБОГАТИЙ наголосили, що цей захід не приурочений святкуванню в Білорусі Дня Волі (білоруська опозиція відзначає це свято щорічно як день проголошення незалежності і створення Білоруської Народної Республіки, на офіційному рівні це свято не святкується – УНІАН).

"Ми не ставили такої мети. Зараз тривають переговори про проведення Днів правильної білоруської музики у Варшаві, Москві і Казані. Зв`язку з Днем Волі ніякого не було. Так збіглося", - наголосив О.ТИХОНОВ.

"Я не знаю, що в Білорусі День Волі і, можливо, навіть знати не хочу. Ми аполітичні", - додав О.СКОРОБОГАТИЙ.