Богатирські бої, лицарські турніри, шоу каскадерів, народні забави і гуляння, а також маскаради і виступи етно-колективів, - у новому сезоні «Парк Київська Русь» завойовуватиме симпатії відвідувачів нечуваним розмахом видовищ.

Понад 10 000 учасників з України, Росії, Білорусії, Польщі, Франції, Німеччини, Австралії, США та Канади на час фестивалю увійдуть в образи найвідоміших персонажів епохи Старої Русі, Давнього Києва. Богатирі, лицарі, князі і скоморохи, кочовики, вікінги – у театралізованих дійствах відтворять події та атмосферу минулого. Гучні свята і тури вихідного дня, школи ремісників, каскадерські майстер-класи, прогулянки на конях, ярмарки, фотосессії у середньовічних костюмах, дитячі майданчики – організатори подбають про якісний відпочинок кожного гостя. Фестиваль триватиме з квітня по жовтень і обіцяє стати  культурним феноменом України у 2010 році.

                                                              КВІТЕНЬ

24 квітня – Урочисте відкриття III Міжнародного фестивалю «Парк Київська Русь».

Відео дня

Унікальна можливість побачити всіх учасників фестивального марафону в один день! Клуби історичної реконструкції, гільдія каскадерів, знавці народних традицій, етно-колективи, майстри фехтування та стрільби з луку презентують всю палітру фестивального життя у Парку. Також працюватиме «Ярмарка майстрів», де можна буде побачити роботу гончарів, ковалів, вишивальниць, різб’ярів і придбати сувеніри. Ввечері – феєричне вогняне шоу та запальна етно-дискотека.

                                                                ТРАВЕНЬ

22-23 травня – Міжнародний фестиваль «Київська Русь ХIII ст.»

Клуби історичної реконструкції України, країн СНД  та Європи майстерно відтворять побут і військову тактику русичів, європейців та кочовиків ХІІІ століття. Масштабні битви, турніри на звання найсильнішого, театралізовані вистави – все для активного, різноманітного відпочинку!

29-30 травня – День Києва

День Києва сучасного у Києві середньовічному – колоритне і яскраве свято. У шоу-програмі – народні гуляння, забави, виступи музичних колективів.

                                                                 ЧЕРВЕНЬ

5-6 червня – День «Ярила»

Свято сонця у давніх слов’ян. Гості зможуть побачити театралізовані обряди, показ слов`янського костюму та відчути атмосферу загадкового та містичного Києва дохристиянської доби.

19-20 червня – Битва ХV століття

У Парку зберуться найсильніші лицарі, щоб зійтися у вирішальному поєдинку за всіма правилами лицарського кодексу честі. Також відвідувачів розважатимуть театралізованими виставами і музичними номерами. Європейський дух зіллється з атмосферою Давньої Русі і гості свята зможуть насолодитися цим незвичним, але гармонійним поєднанням.

26-27 червня – Фестиваль каскадерів «Київська Русь»

Найекстримальніше шоу фестивалю! Такого видовища Україна ще не бачила. Найкращі каскадери світу покажуть найнебезпечніші трюки з вогнем, у повітрі, на конях. Вперше – майстер-класи від професіоналів! Унікальна шоу-програма для тих, хто живе  адреналіном.

                                                                ЛИПЕНЬ

23-25 липня – Фестиваль-маскарад «Київська фібула»

Ельфи, чарівники, відважні герої, принцеси, гобліни – складуть вам компанію на яскравому святі-маскараді. Матимете чудову нагоду відпочити, перевтілившись у казкового персонажа, взяти участь у конкурсі рольового костюму. Також в програмі заходів - турнір зі стрільби з традиційного лука та історичного фехтування, виступи музичних колективів і захоплююча нічна програма.

                                                                СЕРПЕНЬ

14-15 серпня – Медовий спас.

«Сік від нічної роси, тієї, що бджоли збирають з квітів пахощів», - так описували мед в давніх джерелах. Життя без меду в старі  часи означало позбавлення від певних радощів. Освячення води та меду, яким частуватимуть гостей, народні гуляння, забави, відпочинок на свіжому повітрі – у «Парку» в ці дні зможете відчути всю теплоту та радість традиційного християнського свята, яке прийшло на Русь з Константинополя.

22-24 серпня – День Незалежності України

Всі ми поважаємо і цінуємо свою країну. «Парк Київська Русь» покликаний розповсюджувати знання про історію, культуру і традиції нашого народу. В День Незалежності Батьківщини запрошуємо Вас приєднатися до святкування цієї урочистої події та відвідати масові народні гуляння в «Парку».

28-29 серпня – Фестиваль «Билини Стародавнього Києва»

Ці два теплих літніх дні пройдуть в надзвичайній атмосфері Київської Русі. Гостей фестивалю розважатимуть масштабними постановками за мотивами легенд та визначних подій з історії Києва. Змагання богатирів, шоу кінних каскадерів, виступи музичних колективів, ярмарок майстрів, видовищна нічна битва – програма для дорослих і дітей.

                                                               ВЕРЕСЕНЬ

11-12 вересня – Зустріч Бабиного літа

Чудове свято – проводи літа та привітання багряноокої красуні-осені. В Парку відбудуться народні гуляння на природі, показ етномоди та  військового спорядження, середньовічні обряди, ігри, забави та багато іншого.

25-26 вересня – Фестиваль «Гості Стародавнього Києва» ХV ст.

Цілих два дні в Стародавньому Києві гостюватимуть представники середньовічної Західної Європи. В Парку відбудеться великий лицарський турнір, що пройде згідно усіх правил XV століття. Також гості побачать  виступи жонглерів і артистів циркового жанру. 

                                                              ЖОВТЕНЬ

9 жовтня – Лучний турнір

В цей день найвлучніші стрільці покажуть своє вміння. В програмі заходів: трюкові виступи зі стрільби з традиційного лука, народні гуляння та забави.

17 жовтня – Урочисте закриття III Міжнародного фестивалю «Парк Київська Русь»

Щоп`ятниці, суботи та неділі двері «Парку Київська Русь» відчинені для всіх бажаючих. Гості можуть сфотографуватися у середньовічному костюмі, відвідати музей озброєння, постріляти з традиційного лука в Центрі історичного відпочинку, змайструвати оригінальні сувеніри своїми руками в Центрі творчості та багато іншого.

Отже, 2010 рік у «Парку Київська Русь» обіцяє бути цікавим та повним подій.

Чекаємо на Вас в Стародавньому Дитинці Києва!

Детальну інформацію про кожну з подій Парку шукайте на сайті  www.parkkyivrus.com.

ОРГАНІЗАТОР: Благодійна організація «Слов’янський фонд».