Київ. 24 березня. УНІАН. Колишні провідні українські плавці Денис СИЛАНТЬЄВ та Яна КЛОЧКОВА презентували в УНІАН моделі дитячого купального одягу під власними брендами.

Як передає кореспондент УНІАН, маленькі моделі продефілювали перед глядачами в купальниках та плавках національних кольорів.

Д.СИЛАНТЬЄВ, який нині очолює Фонд підтримки молодіжного і олімпійського плавання, розповів, що зараз фонд готує благодійні проекти для навчання дітей-сиріт плаванню в Києві та Запоріжжі. “Разом з тим, ми не очікували, що однією з головних проблем, які стануть на заваді відвідуванню дітьми безкоштовних занять з плавання, стане брак одягу. Виявилося, що це проблема справді актуальна, а вибір якісного дитячого одягу для плавання у нашій країні досить обмежений”, – сказав він. Плавець додав, що саме тому було вирішено створити власний одяг для плавання, який “стане не тільки приємним подарунком для дітей із соціально-незахищених сімей, а й бажаним атрибутом успіхів у плаванні для всіх дітей та батьків”.

Відео дня

Дизайнер моделей дитячих плавок і купальників Голда ВИНОГРАДСЬКА сказала, що створюючи цей одяг, розуміла, що він має бути зручний, якісний та яскравий. За її словами, Д.СИЛАНТЬЄВУ та Я.КЛОЧКОВІЙ хотілось, аби його було легко впізнати, щоб він нагадував про перемоги цих спортсменів і надихав дітей у навчанні плаванню. Директор соціальних програм фонду Інна СИЛАНТЬЄВА додала, що усі охочі незабаром зможуть придбати ці спортивні костюми для своїх дітей. За її словами, за допомоги голови громадського об’єднання “Новий Київ” Зоряна ШКІРЯКА перша партія із 100 купальників і плавок буде подарована дітям-сиротам, що отримують безкоштовні заняття з плавання в Києві у басейні “Спартак”.