Гільдія рейтингів і номінацій вручить зірку "Кредо" Олексію Леонову на честь 45-річчя його виходу у відкритий космос

Київ. 18 березня. УНІАН. Громадська організація "Гільдія рейтингів і номінацій" вручить 12-променеву зірку "Кредо" Олексію ЛЕОНОВУ на честь 45-річчя його виходу у відкритий космос, який відбувся 18 березня 1965 року і тривав 12 хвилин 9 секунд.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив почесний президент цієї організації Роман КАШИРІН.

Відео дня

"Вихід ЛЕОНОВА у відкритий космос є героїчним вчинком, і справді про нього можна сказати, що він пройшов "через терни до зірок". Крім того, символічним є й той факт, що кількість променів на запровадженій нагороді складає 12", - сказав Р.КАШИРІН.

За його словами, ця недержавна нагорода вручатиметься тим, «хто віддає усього себе виконанню громадянського, службового, професійного обов`язку перед Батьківщиною і суспільством».

Крім того, Р.КАШИРІН зазначив, що цією відзнакою також цього року планується нагородити Білла ГЕЙТСА, Стівена СПІЛБЕРГА та Девіда ЛІНЧА.

При цьому Р.КАШИРІН не уточнив, з яких матеріалів виготовлена нагорода, зауваживши, що головним у ній є "філософський зміст".

Як повідомляв УНІАН, громадська організація "Гільдія рейтингів і номінацій" створена 29 грудня 2009 року. Серед перших нагороджених орденом «Кредо» будуть Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ і колишній глава держави Леонід КУЧМА. Як заплановано, 12 квітня у Ялті відбудеться перше урочисте вручення нагород.