Київ. 17 березня. УНІАН. Інформаційно-консультативний жіночий центр вручив відзнаку гендерної рівноваги за активне утвердження та захист принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні учасникам проекту “Міра” за створення кліпу “Жінка”.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН керівник Інформаційно-консультативного жіночого центру, який активно займається гендерними питаннями, Олена СУСЛОВА, 21 березня і 22 вересня – Всесвітні дні гендерної рівноваги, які припадають на весняне й осіннє рівнодення. “Це дні, коли тривалість дня і ночі однакова, і не залежить від політики, соціально-культурних відмінностей і кризи, і саме у ці дні вручається відзнака гендерної рівноваги”, - сказала О.СУСЛОВА.

“Ми ухвалили рішення, що ця відзнака буде вручатися не людям чи організаціям, а артефактам, тому, що люди створюють”, - додала вона.

Відео дня

За словами О.СУСЛОВОЇ, Інформаційно-консультативний жіночий центр уже вручав відзнаки гендерної рівноваги людям, які доклали зусиль до створення посібника “Ми різні, ми рівні. Основи культури гендерної рівності” і до створення у Харкові музею жіночого гендерного руху “Створимо музей про себе”.

О.СУСЛОВА повідомила, що планується також вручати “гендерну антивідзнаку” - “Отрута сезону” у дні літнього і зимового сонцестояння.

Серед підтриманих центром проектів - “Стоп насильству!”, “Жінки і матері з дітьми в ув’язненні”, створення першого у світі Музею гендерної рівності в Україні.

Учасниця проекту «Міра» Леся МИРОНЧУК, яка виконала пісню у кліпі “Жінка”, сказала, що слова пісні надихають жінок “бути сильними і йти вперед”.