Київ. 16 березня. УНІАН. Підприємці мають намір у п`ятницю, 19 березня, провести страйк під стінами Адміністрації Президента України, у випадку, якщо Кабінет міністрів ухвалить рішення про відставку голови Державного комітету регуляторної політики та підприємництва Олександри КУЖЕЛЬ.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомила голова Миколаївської обласної фармацевтичної асоціації «Фармрада» Олена ПРУДНІКОВА.

"Ми зверталися до Президента України, до прем`єр-міністра з телеграмами залишити на посаді голови Держкомпідприємництва Олександру КУЖЕЛЬ як єдиного чесного й некорумпованого чиновника. Але сьогодні ми бачимо, що процес йде - звільняються начальники, заступники відомств...", - говорить О.ПРУДНІКОВА.

Відео дня

За її словами, на посаду голови Держкомпідприємництва може бути призначений колишній керівник комітету Костянтин ВАЩЕНКО.

Як зазначив голова Федерації профспілок малого та середнього бізнесу Наталія КОЖЕВІНА, на сьогоднішній день Держкомпідприємництво залишається єдиним в Україні органом, який координує розвиток малого підприємництва, а також реформи, пов`язані з ним. "За період, поки Олександра Володимирівна (КУЖЕЛЬ - УНІАН) очолює комітет, спільно з Радою підприємців при Кабінеті міністрів була проведена колосальна робота: було прийнято понад 130 постанов Кабміну, поданих комітетом, які так чи інакше спрощували системи в різних областях", - сказала Н.КОЖЕВІНА.

Голова Регіональної ради перевізників-учасників АСМАП Валерій ЧЕРНЕНКО зазначив, що "в умовах кризи, в умовах тотального знищення бізнесу ніхто, окрім Держкомпідприємництва і деяких міністрів Кабінету міністрів, не встав на захист малого й середнього бізнесу, який є кістяком будь-якого нормального суспільства".

Крім того, представник підприємців МАФ м. Київ Віталій АНДРЄЄВ підкреслив необхідність залишити інститут ради підприємців при Кабінеті міністрів, який сьогодні очолює Оксана ПРОДАН. "Органами, які займалися лобіюванням інтересів малих підприємців, були Рада підприємців при Кабінеті міністрів на чолі з Оксаною ПРОДАН і Держкомпідприємництво, яким керує Олександра КУЖЕЛЬ. Якщо цього не буде, то ми в принципі вимушені будемо закривати свої підприємства й виходити на вулиці", - зазначив В.АНДРЄЄВ.

Довідка УНІАН. О.КУЖЕЛЬ було призначено головою Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва 21 січня 2009 року. Тодішній прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО запропонувала О.КУЖЕЛЬ повернутися в органи виконавчої влади в грудні 2008 року в ході ток-шоу на одному з українських телеканалів.

К.ВАЩЕНКА, який раніше обіймав цю посаду було призначено радником прем`єр-міністра.

О.КУЖЕЛЬ – заслужений економіст України. Народний депутат України 2-го скликання.

Із квітня 1998 по січень 2000 р. очолювала Державний комітет України з питань розвитку підприємництва, з січня 2000 по квітень 2003 р. – Держкомітет України з питань регуляторної політики та підприємництва.

У 2003-2004 рр. була радником голови Національного банку України.

Із березня по грудень 2007 р. О.КУЖЕЛЬ обіймала посаду заступника міністра регіонального розвитку та будівництва України в уряді Віктора ЯНУКОВИЧА.

Із 2005 року очолює аналітичний центр "Академія".

У червні 2007 року О.КУЖЕЛЬ стала членом Партії регіонів.