Київ. 12 березня. УНІАН. На сьогоднішній день для України набагато важливіше одержати кредити від міжнародних фінансових організацій, ніж від країн на умовах двосторонніх домовленостей.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив віце-прем`єр-міністр України Сергій ТІГІПКО, відповідаючи на питання, на якій стадії сьогодні переговори про отримання кредитних коштів з Росії.

«Я ніяк не можу виключати позики на двосторонній основі, будь то Росія чи інші країни. Але я хочу наголосити, що для України набагато важливіше сьогодні продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Тому що, крім позик, ми там отримаємо дуже добрий результат для інвесторів... Для нас зараз (важливий – УНІАН) - Світовий банк і МВФ. Звідти підуть великі інвестиції. Потрібна буде підтримка на двосторонньому рівні – звертатимемося», - сказав С.ТІГІПКО.

Відео дня

Він зазначив, що пауза в співпраці України і МВФ була сприйнята інвесторами як «червоне світло», і зараз відновлення програми співпраці стане підтвердженням того, що Україна продовжує рухатися шляхом реформ.

«Для нас зараз дуже важливо розв’язати цю ситуацію, оскільки поки що Нацбанк не купує валюту і не збільшує валютні резерви, а вони тануть з кожним місяцем. Змінити ситуацію ми можемо за рахунок інвестицій – зовнішня торгівля та інвестиції», - заявив віце-прем`єр-міністр.

Він також повідомив, що одержав доручення від прем`єр-міністра Миколи АЗАРОВА розробити заходи для отримання максимально можливого позитивного сальдо платіжного балансу.