Київ. 10 березня. УНІАН. У травні в Україні планується створення першої незалежної громадської палати, чия діяльність буде спрямована на боротьбу з корупцією і організованою злочинністю.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова громадської організації "Комітет з боротьби з організованою злочинністю і корупцією" Олексій КОСАРЕВ.

За його словами, до складу палати увійдуть громадські організації. Меморандум про її створення готові підписати більш як 500 організацій.

Відео дня

"Зараз ми проводимо форуми у всіх областях України, підписуємо всі необхідні документи і вже в травні підпишемо протокол про створення незалежної громадської палати", - сказав О.КОСАРЕВ.

Він також зазначив, що громадські організації докладуть максимум зусиль для того, щоб Верховна Рада ухвалила закон, що регламентує права, діяльність громадських організацій і об`єднань, який розширить повноваження і можливості недержавних структур і, зокрема, громадської палати, щодо здійснення контролю і впливу на роботу державних інститутів, органів місцевого самоврядування тощо.

"Якщо вже зараз поведінка місцевих влад подібна до поведінки удільних князьків, то в нових кризових умовах їх дії можуть бути аналогічні діям мародерів у період окупації. Це означає, що питання формування незалежних громадських органів самоврядування стає ключовим питанням нашого спільного виживання", - наголосив О.КОСАРЕВ.

У свою чергу, заступник голови Комітету з боротьби з організованою злочинністю і корупцією Георгій БЛОЩИЦЯ зазначив, що організація "створює незалежний контролюючий орган з людей, які довели, що вони дійсно зацікавлені в роботі, вміють її робити, зацікавлені змінити життя". За його словами, аналогічні організації давно існують у ряді країн, зокрема й в Росії, і вони зарекомендували себе з позитивного боку як інструмент, здатний впливати на державні процеси.