Київ. 4 березня. УНІАН. Президент Національного олімпійського комітету України Сергій БУБКА закликає керівництво держави приділяти більше уваги розвитку спорту в Україні.

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

Аналізуючи результати виступів української збірної на останніх зимових Олімпійських іграх у Ванкувері, С.БУБКА сказав, що “чогось очікувати на руїнах радянського спорту неможливо”. За його словами, спортивні споруди в Україні перебувають у жахливому стані, не залишилося жодної олімпійської бази підготовки. Президент НОК України зазначив, що у катастрофічному стані перебуває спортивна наука, спортивна медицина, оскільки кошти на розвиток цих галузей практично не виділяються.

Відео дня

“Хотілося б, щоб керівництво держави розуміло, що спорт – це здоров’я нації”, – сказав він. А отже, вважає С.БУБКА, необхідно комплексно змінити ставлення держави, керівництва країни до спорту. “У спорті в Україні треба робити революцію”, – додав він.

При цьому С.БУБКА зауважив, що НОК України є громадською організацією, яка не відповідає за фінансування і розвиток українського спорту. Відповідно до закону за це відповідає профільне міністерство. С.БУБКА сказав, що олімпійський комітет постійно пропонує нові ідеї, шляхи, але до нього не прислухаються. Натомість, зауважив він, фінансування спорту державою лише скорочується.

Відповідаючи на запитання, С.БУБКА повідомив, що матиме зустріч з Президентом Віктором ЯНУКОВИЧЕМ за результатами виступу української команди на Олімпіаді. Він сказав, що поінформує Президента про стан справ в українському спорті і олімпійських видах зокрема. “Я впевнений, що він (Президент В.ЯНУКОВИЧ – УНІАН) нас буде підтримувати”, – сказав С.БУБКА.