Київ. 3 березня. УНІАН. Сьогодні в інформаційному агентстві УНІАН підбили підсумки проекту “Українські ЗМІ: право на правду”.

Керівник громадської організації «Студія медіа-проектів «Вартові демократії», журналіст і режисер Ігор ЧАЙКА повідомив, що цей проект став логічним продовженням документального циклу, створеного творчою групою його студії у рамках проектів, присвячених стану та проблемам українських ЗМІ часів “новітньої історії”. Серед них фільми “Свобода “джинси”? Український контекст...”, “Соло для медіа”, “Журналістські розслідування в Україні. Факти, досвід, безпека”, “Від атракції до шмельцу. Львівський віц”.

За його словами, вперше в Україні у рамках VI міжнародного мандрівного фестивалю “Дні документального кіно про права людини” DocuDays.Ua була представлена Спеціальна подія – тематична програма документальних фільмів з питань свободи слова, журналістської етики, корпоративної солідарності, незаангажованості, моральності та протидії поширенню корупції в українських ЗМІ і права суспільства на об’єктивну інформацію – “Право на правду”.

Відео дня

Ще однією Спеціальною подією фестивалю стала всеукраїнська прем’єра фільму І.ЧАЙКИ “Геній міста”, що був визнаний одним з кращих журналістських розслідувань з проблем корупції в національному телерадіоефірі у 2009 році.

І.ЧАЙКА зазначив, що під час реалізації проекту понад 110 тисяч глядачів, зокрема, журналістів, правозахисників, представників громадськості та місцевої влади більш ніж з 90 населених пунктів України мали можливість переглянути представлені фільми та взяти участь у публічних дебатах щодо порушень прав журналістів, ЗМІ, свободи слова та свободи висловлювань громадян.