Київ. 26 лютого. УНІАН. У фракції “Наша Україна – Народна самооборона” не має більшості, яка б підтримала створення коаліції з Партією регіонів.

Про це сказав народний депутат України, голова НРУ Борис ТАРАСЮК на прес-конференції в УНІАН.

Він наголосив, що в найближчий час він не прогнозує, що така більшість з’явиться.

Відео дня

В той же час він додав, що «все залежить від ступеню політичної продажності з одного боку, а з іншого – кількості коштів, які готові платити».

Б.ТАРАСЮК наголосив, що сьогодні деякі представники національно-демократичних сил готові «слугувати піднощиками набоїв для Партії регіонів».

«Партія «Наша Україна», УНП, група «За Україну!» вже відверто ведуть торгівлю з Партією регіонів відносно входження до коаліції з Партією регіонів, прикриваючись гаслом про необхідність відстоювання українських ідеалів, при цьому вони у повний ріст влаштовують штовханину за посади та інші матеріальні блага», - зазначив Б.ТАРАСЮК.

Він висловив стурбованість з приводу того, що мова іде не про збереження нинішньої коаліції, на яку «був даний мандат виборців», а йдуть «торги або торжище в обмін на посаду прем’єр-міністра України».

За його словами, різними групами називаються кандидатури Віктор ЮЩЕНКА і Арсенія ЯЦЕНЮКА, і це підтверджує, що вони «були технічними кандидатами В.ЯНУКОВИЧА».

Член політради НРУ Богдан ГОРИНЬ піддав гострій критиці діяльність попереднього Президента України В.ЮЩЕНКА.

За його словами, всі дії колишнього глави держави під час виборчої кампанії були по суті спрямовані на підтримку В.ЯНУКОВИЧА. Б.ГОРИНЬ зазначив, що сьогодні В.ЮЩЕНКО по суті очікує винагороду для себе, або для близьких до нього людей.

«Це руйнівна деструктивна діяльність, яка є дуже небезпечною для України», - наголосив він.

При цьому Б.ГОРИНЬ наголосив, що «штовхання частини «Нашої України» до Партії регіонів викликає здивування, бо це різні ідеологічні платформи, різні політичні засади».

Б.ТАРАСЮК закликав на базі Народного руху України об’єднатися всім націонал-демократичним силам і зробити все для збереження нинішньої коаліції.