Київ. 24 лютого. УНІАН. Київська Єврейська Месіанська релігійна громада запрошує всі конфесії разом відзначити свято Пурім.

Про це повідомив рабин Київської Єврейської Месіанської релігійної громади Борис ГРИСЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що стародавнє єврейське, біблійне свято Пурім – перемога на шляху до єдності - багато хто сприймає як розділення між євреями та іншими народами. Б.ГРИСЕНКО відзначив, що насправді це свято єдності різних народів, людей.

Відео дня

«Представники всіх народів, всіх конфесій можуть радіти і святкувати (Пурім) разом», - сказав він.

За словами Б.ГРИСЕНКА, рік тому на святкуванні Пуріма, організованому Київською Єврейською Месіанською громадою, вперше зібралися разом пастирі і служителі християнських церков різних конфесій. Тоді було започатковано дружбу і співпрацю, що вилилося в цілу низку спільних заходів.

«І сьогодні єврейська громада Нового Заповіту святкує своє 15-річчя в колі друзів. Ми можемо з упевненістю заявити, що отримана перша перемога на шляху до єдності Церкви Ісуса Христа з повноправною участю в ній єврейської складової», - сказав він.

Про важливість зближення різних християнських конфесій і течій говорили на прес-конференції голова духовної консультативної ради Всеукраїнського союзу об`єднань євангельських християн-баптистів України Григорій КОМЕНДАНТ, старший пастор Церкви Назарянина Володимир МАСЮК, викладач Вищого інституту релігійних наук св. Хоми Аквінського в Києві, чернець-домініканець, священик Петро ОКТАБА ОР.

В.МАСЮК відзначив, що Ісус Христос молився про єдність людей. «І це, як ніколи, актуально сьогодні, коли відбувається розділення між державами, розділення між політиками. Ми не хочемо, щоб між нами, християнами, було розділення», - сказав він.

Також на прес-конференції обговорювалися питання подолання багатовікового розділення єврейського народу і Церкви, ролі і значення месіанського руху для всього християнського співтовариства. Учасники прес-конференції були єдині в думці, що Церква Ісуса Христа повинна прагнути до єдності при всьому різноманітті її складових. І для досягнення єдності і повноти Церкви необхідно докладати зусиль, здійснюючи послідовні кроки.

Також Київська Єврейська Месіанська релігійна громада запросила всіх бажаючих взяти участь у святкових заходах, присвячених 15-річчю служіння КЕМРО. Так, 26 лютого о 19.00 в Києві відбудеться святковий концерт. У програмі концерту єврейські пісні й танці, жарти й розиграші.

Як відомо, Пурім відзначають в чотирнадцятий день весняного місяця адар (відповідає кінцю лютого - початку березня за григоріанським календарем) на згадку про чудовий порятунок євреїв, які жили в Персидській імперії за часів царя Ахашвероша (367-353 рр. до н.е.), від підступів злісного антисеміта Амана, який вирішив погубити і винищити єврейський народ.