Київ. 23 лютого. УНІАН. Серед перших нагороджених орденом «Кредо» Гільдії рейтингів і номінацій (ГРІН) будуть новообраний Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ і колишній глава держави Леонід КУЧМА.

Про це заявив почесний президент громадської організації «Гільдія рейтингів і номінацій» Роман КАШИРІН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, установлений золотий орден «Кредо» присуджуватиметься як суспільна, недержавна нагорода «За внесок у розвиток суспільства». Р.КАШИРІН підкреслив, що орденом нагороджуватимуться ті, хто «віддає всього себе виконанню громадянського, службового, професійного обов`язку перед Батьківщиною і суспільством».

Відео дня

Р.КАШИРІН повідомив, що 12 квітня 2010 року в Ялті відбудеться перше урочисте вручення нагород ГРІН. За його словами, ця дата обрана не випадково, оскільки день першого польоту в космос став символом найбільших досягнень суспільства і людства за всю його історію.

Р.КАШИРІН повідомив, що громадська організація створена в грудні 2009 року. За його словами, першочерговими цілями і завданнями ГРІН є виявлення та об`єднання лідерів, які роблять все для того, щоб суспільство позитивно розвивалося в усіх сферах діяльності.

У свою чергу, президент громадської організації «Гільдія рейтингів і номінацій» Едуард ПЕТРОВ підкреслив, що серед перших буде проект «Я - мер». За його словами, це буде «пошук справжніх лідерів, які внесли відчутний внесок у розвитку конкретного регіону і країни в цілому». При цьому Е.ПЕТРОВ заявив, що ГРІН також реалізуватиме ряд програм, зокрема, «Господар України», «Зірка маестро», «Зірка шансону», «Жінка Криму», «Рицар честі».

Е.ПЕТРОВ підкреслив, що «Гільдія рейтингів і номінацій» планує тісно співробітничати з організаціями, що вже склалися в нашій країні і в світі, які мають власну систему оцінок і рейтингів, з метою формування єдиної і неупередженої системи оцінки номінантів, і досягнення максимальної ефективності рейтингових проектів.

Представник Російського доброчинного фонду підтримки космонавтики Ігор ПІСКУНОВ повідомив, що разом з ГРІН буде розроблена система «присудження премій, нагородження дипломами і медалями українських, російських творців і випробувачів космічної техніки, а також учених і космонавтів, істориків, які пропагують ідеї космонавтики». Він підкреслив, що громадська організація і фонд не порушуватимуть політичні питання, а співробітничатимуть у сфері патріотичного виховання молоді.