Київ. 22 лютого. УНІАН. Директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость БОНДАРЕНКО вважає, що через невідповідність передвиборчих заяв реальній зовнішньополітичній діяльності новий Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ стане найбільшим розчаруванням для Росії і своїх прихильників на Сході України.

Про це К.БОНДАРЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

На його думку, при новому главі державі Україна, скоріш за все, повернеться до зовнішньої політики багатовекторності.

Відео дня

“Але альтернативи розвитку відносин між Україною і Європейським Союзом немає. В.ЯНУКОВИЧ буде далі втілювати закон про засади національної безпеки України, де чітко сказано, що метою держави є європейська і євроатлантична інтеграція”, - впевнений експерт.

Також К.БОНДАРЕНКО, ґрунтуючись на досвіді особистого спілкування із європейськими політиками, зауважив, що В.ЯНУКОВИЧ для Європи є абсолютно зрозумілим політиком, який підтвердив вміння конструктивно працювати на посаді прем’єр-міністра, та є “договороспроможною фігурою”.

“Ми знаємо, що знайдемо з ним спільну мову”, - процитував представників європейських політичних кіл К.БОНДАРЕНКО.

Водночас політолог висловив думку, що сьогодні В.ЯНУКОВИЧ все ще виступає не як Президент України, а як глава Партії регіонів і “президент” Сходу України.

“Але після інавгурації йому доведеться зіткнутися з тим, що він став Президентом усієї України, і йому доведеться мислити не електоральними категоріями і виборчими гаслами, а інтересами держави”, - сказав політолог.

Тому очевидно, вважає він, більшість гасел, які В.ЯНУКОВИЧ декларував в ході виборчої кампанії, будуть, скоріш за все, відправлені в архів, і новий Президент продовжуватиме зовнішню політику, яку розвивали його попередники.

“І в цьому плані найбільше в ньому розчаруються як у Президентові – Росія і Схід України”, - прогнозує політолог.