Київ. 19 лютого. УНІАН. «Укрзалізниця» в четвертому кварталі 2009 року заощадила 12 млн. грн. за рахунок доручення Кабінету міністрів щодо закупівлі дизельного пального без посередників.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН перший заступник начальника Головного управління матеріально-технічних ресурсів «Укрзалізниці» Тетяна СВЯТОКУМ.

«Коли ми уклали договори після постанови Кабміну, то нам вдалося заощадити 12 млн. грн. в четвертому кварталі 2009 року, з урахуванням того, що ми уклали договори безпосередньо з виробниками і знайшли можливість купувати за передоплатою», – сказала вона.

Відео дня

За даними Т.СВЯТОКУМ, у 2009 році зростання ціни на дизпальне для «Укрзалізниці» становило 30%.

Вона також повідомила, що на сьогоднішній день 99,9% продукції (за найменуванням, а не за обсягами) відомство купує за умовами договорів з відстроченням платежу, причому відстрочення становить до 90 днів.

За даними Т.СВЯТОКУМ, «Укрзалізниця» в 2009 році купила матеріально-технічних ресурсів приблизно на 7 млрд. грн. при плані 9 млрд. грн. План з відповідних закупівель на 2010 рік – на рівні 2009 року.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України постановою №1328 від 29 жовтня 2009 року зобов`язав ДП "Укрзалізничпостач" здійснювати до кінця 2009 року закупівлю дизельного пального марки Л-0,2-62 лише у вітчизняних нафтопереробних заводів без посередників. У документі зазначається, що закупівлі здійснюватимуться в обсягу по 50 тис. тонн за процедурою у одного учасника, без узгодження з Мінекономіки.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрзалізничпостач" створене в 1992 році і з того часу є найбільшим постачальником продукції спеціального залізничного призначення, а також постачальником продукції загального призначення.

Підприємство здійснює централізоване комплексне забезпечення залізниць, підприємств і організацій України запасними частинами до всіх видів рухомого складу залізничного транспорту, зокрема до шляхових машин і механізмів.