Київ. 17 лютого. УНІАН. Держава має надати Міжнародному дитячому центру "Артек" до 85-річчя з дня його заснування, що відзначатиметься 16 червня цього року, статус національного.

Таку думку сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловили генеральний директор МДЦ "Артек" Борис НОВОЖИЛОВ та екс-міністр з питань сім’ї, молоді та спорту України, голова Фонду Надії і Добра Валентина ДОВЖЕНКО.

На їхнє переконання, така назва не тільки має ще більше підняти статус "Артеку", але й покращить розвиток його інфраструктури, унеможливить від посягань на землі та об’єкти дитячої оздоровниці.

Відео дня

За словами Б.НОВОЖИЛОВА, не дивлячись на певні неприємності, які наприкінці минулого спіткали Центр, сьогодні "Артек" “працює спокійно, стабільно, і протягом року ми маємо намір провести 14 змін”.

Розповідаючи про плани безпосередньо святкування річниці “Артеку”, його керівник зазначив, що кульмінацією урочистостей стане велике театралізоване дійство на центральному стадіоні МДЦ. “Ця визначна подія збере артеківців різних поколінь та країн, видатних постатей сучасності, які творили і продовжують співпрацювати з “Артеком”, - сказав він.

“Також у день народження “Артеку” спільно зі світовою співдружністю артеківців, починаючи з 12.00 до опівночі, усіма часовими поясами планети прокотиться естафета Вогнища Дружби “Артеку”, - зазначив Б.НОВОЖИЛОВ, додавши, що у цей період пройде Національний відбір до участі у пісенному конкурсі “Дитяче Євробачення, продовжуватимуться традиційні проекти – конкурс “Таланти багатодітної родини”, спартакіада дітей з обмеженими фізичними можливостями, пройде Міжнародний кінофестиваль “Артек”, відбудеться Перша Генеральна асамблея Всесвітньої дитячої ліги націй, яку створили минулого року діти з 50 країн світу.

Центральним міжнародним проектом цього року повинен стати Міжнародний дитячий фестиваль “Змінимо світ на краще!”, який проводиться за підтримки Фонду Надії і Добра тощо.