Київ. 17 лютого. УНІАН. Члени Асоціації фермерів і приватних землевласників України мають намір оскаржити у судах проведення 20-го з`їзду асоціації.

Про це у вівторок на прес-конференції в УНІАН повідомив віце-президент АФЗУ, голова АФЗУ Дніпропетровської області Микола ШАПОШНИК.

«Ми підготуємо і подамо документи до суду, щоб він встановив справедливість і визнав з`їзд нелегітимним», - сказав М.ШАПОШНИК.

Відео дня

Голова АФЗУ Донецької області Григорій ДЕМ’ЯНЕНКО пояснив, що вважає проведені 16 лютого п.р. збори нелегітимними, оскільки вони проведені з порушеннями статуту асоціації. При цьому він відзначив, що на з`їзді було переобрано голову АФЗУ, і цю посаду посів «наступник Івана ТОМИЧА (нинішнього глави асоціації – УНІАН) – Микола МІРКЕВИЧ», який обіймав посаду віце-президента.

За словами Г.ДЕМ’ЯНЕНКО, на знак протесту проти такого «переобрання» частина фермерів демонстративно залишила зал засідання і тепер має намір оскаржити таке рішення. «Кандидатури нові є. В результаті зборів по областях бути висунуто чотири кандидатури…», - сказав Г.ДЕМ’ЯНЕНКО.

При цьому члени АФЗУ заявили, що оцінюють роботу І.ТОМИЧА за останні два роки як незадовільну. «Сьогодні ми знаємо, що ми не відстояли свої інтереси в державі, ми не провели жодну акцію протесту, ми всі змирилися ….», - відзначив Г.ДЕМ’ЯНЕНКО. «Сьогодні завдання – реанімуватися, об`єднатися, переобрати нових лідерів і йти далі, опікуючись лише економічними проблемами», - додав голова АФЗУ Запорізької області Анатолій ДОВГАНЬ.